Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Παντελή Νταβανέλο 

Η αποκάλυψη του Παντελή

Τάκης Ψαρίδης

Η επίθεση στον Παντελή Νταβανέλο (Δείτε: Αγρια επίθεση σε εργαζόμενο στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο - Iefimerida) εργαζόμενο στο ρ/σ «Κόκκινο» αποκάλυψε πολλά .  Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη είναι οι «φύλακες» τους συστήματος που δικαιολογούν χαιρέκακα οποιαδήποτε επίθεση και προπηλακισμό σε οτιδήποτε σχετίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι ότι  οι συριζαίοι εισπράττουν αυτά που έκαναν όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Βεβαίως αποκρύπτουν συστηματικά πως αυτοί που τώρα επιτίθενται με απίστευτη λύσσα στους συριζαίους, είναι οι ίδιοι που προπηλάκιζαν ως «γερμανοτσολιάδες» και «δωσίλογους» τους λεγόμενους «σαμαροβενιζέλους», μαζί με διάφορους άλλους, αγανακτισμένους πρώην πασόκους και Χρυσαυγίτες, ακόμα και με νεοδημοκράτες, τότε που ο Σαμαράς ήταν αντιμνημονιακός.
Οι μόνοι που διαφοροποιήθηκαν και οφείλουμε να το παραδεχτούμε αυτό, είναι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που, ενώ στα δύο πρώτα μνημόνια πρότασσαν τα στήθη τους μπροστά στους κουκουλοφόρους για να μην εισβάλουν στη Βουλή και σε δημόσια κτίρια, τώρα συνεργάζονται όλοι μαζί για τον ίδιο σκοπό, προφανώς γιατί η «επανάσταση» πρέπει να γκρεμίσει τα «χειμερινά ανάκτορα» του Τσίπρα και να αναλάβουν και πάλι την εξουσία οι «μπολσεβίκοι» του κου Μητσοτάκη..
Αυτές είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος και δεν είναι τυχαίο ότι τα διάφορα «κανάλια» του συστήματος προβάλουν ασυγκράτητα την «επαναστατική» δράση των «καθαρών» και «κανονικών» (κατά Άδωνη αριστερών) που αναπαράγουν τα fake news και προστατεύουν με τραμπουκισμούς από τους πλειστηριασμούς τις πολυτελείς βίλες των στρατηγικών κακοπληρωτών ως δήθεν λαϊκές κατοικίες.. 
Άλλα ας αφήσουμε την συστημική πλευρά του νομίσματος και αυτούς που, ενώ κατέχουν την εξουσία στους θεσμούς και κρατικούς μηχανισμούς, επιδιώκουν λυσσωδώς την παλινόρθωση τους και στην κυβερνητική εξουσία.

Τι ωθεί τους λεγόμενους «επαναστάτες» σε τέτοιες επιθέσεις;

Θα γίνει έτσι πιο γρήγορα η «επανάσταση» και θα πέσει η «αστική» δημοκρατία, αν κυκλοφορούμε στους δρόμους, στις δουλειές μας, παντού, με μια κομματική ταυτότητα καρφιτσωμένη στο κούτελο, ώστε οι «καθαροί» και «κανονικοί» αριστεροί να δέρνουν αλύπητα όσους είναι «συριζόσκυλα», ή έχουν στηρίξει «εγκληματικές» κατ αυτούς κυβερνήσεις, δηλαδή σχεδόν το 90% του ελληνικού λαού;
Μήπως αυτούς τους «επαναστάτες» τους «χτύπησε» περισσότερο απ όλους η ζωή, τα μνημόνια και οι «προδοτικές» κυβερνήσεις και υποφέρουν περισσότερο, δεν αντέχουν την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον πόνο και αγανακτισμένοι και αμυνόμενοι δέρνουν οποιονδήποτε θεωρούν υπεύθυνο και ένοχο για το χάλι τους;
Ή μήπως γιατί αυτοί οι «καθαροί» και «κανονικοί» αριστεροί νιώθουν ως οι αποκλειστικοί κάτοχοι της μιας και μοναδικής αλήθειας που τους νομιμοποιεί ώστε να γίνονται οι «πορτιέρηδες» της ζωής μας και οι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της αριστεράς στην πολιτική «αγορά» και στην κοινωνία;
Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι ο τραμπουκισμός έχει σχέση με τον ακτιβισμό και την επανάσταση, ή ότι αυτοί που δέρνουν είναι εξαθλιωμένοι και αγανακτισμένοι με τα μνημόνια;
Μάλλον η τρίτη εκδοχή είναι η πιθανότερη. Αυτό δηλαδή που αποκαλύπτει η επίθεση στον Παντελή, τόσο για τους επιτιθέμενους όσο και για τους υποστηριχτές τους, είναι ότι η ιδεολογία αποτελεί το πρόσχημα και το άλλοθι ώστε ορισμένοι να εκδηλώνουν τον τραμπούκο που έτσι και αλλιώς έχουν μέσα τους, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης και να μετατρέπονται σε ύψιστους δικαστές μας, δικάζοντας και καταδικάζοντας..
Δυστυχώς μέσα στον αριστερισμό υπάρχει και μπόλικος φασισμός και αυτό δεν το έκρυψε ποτέ η ιστορία. Το μίσος και η μισαλλοδοξία δικαιολογεί και νομιμοποιεί τα πάντα και η κατοχή της μιας και μοναδικής αλήθειας αποτελεί το διαβατήριο της επιβεβαίωσης της ύπαρξης μερικών, που οδηγεί ακόμα και στην πιο ακραία βαρβαρότητα. Όλοι οι φανατισμοί ίδιοι είναι. Και οι ποδοσφαιρικοί και οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί. Από την άποψη αυτή, ας μην αμφιβάλει κανείς, ότι σε διαφορετικές και κατάλληλες συνθήκες, τα άτομα αυτά, προκειμένου να επιβάλουν την «αλήθεια» τους, θα μπορούσαν να μετατραπούν ακόμα και στους πιο αιμοχαρείς τζιχαντιστές μας.

*Ο Τάκης Ψαρίδης είναι δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...