Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20, 2017

Για τη χειρότερη κυβέρνηση από την εποχή της μεταπολίτευσης

Η μαγική εικόνα…

http://neaselida.news/nsmedia/uploads/2017/12/adwnis-kyriakos.jpgΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 [...] Είναι γνωστό ότι η ΝΔ θα έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση το… 2014. Απλώς, «καθυστέρησε» η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, δεν έκλεισε η συμφωνία και οι δανειστές έριξαν τον… Σαμαρά, γιατί προτιμούσαν τον Τσίπρα, που ήταν δικός τους και πιο… διαχειρίσιμος!  
Είναι προφανές ότι επιβεβαιώθηκαν όλες οι προβλέψεις του Κυριάκου και του Αδωνι: ο προϋπολογισμός του 2017 δεν θα έκλεινε ομαλά και θα επιβάλλονταν πρόσθετα μέτρα. Οι στόχοι του θα έπεφταν έξω. Το πλεόνασμα ήταν εξωπραγματικό. Η ανεργία δεν θα μειωνόταν. Το 2017 θα έκλεινε με ύφεση και όχι με ανάπτυξη. Δεν θα είχαμε αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων. Οι τράπεζες το πιο πιθανό ήταν να καταρρεύσουν. Οι Ευρωπαίοι δεν θα επέτρεπαν να δοθεί νέο «μέρισμα» από το πλεόνασμα κ.ο.κ.  
Με τέτοια ικανότητα προβλέψεων υπάρχει, προφανώς, κίνδυνος να στείλουν στην ανεργία τους Έλληνες αστρολόγους! Βάζω από τώρα στοίχημα ότι και οι νέες προβλέψεις τους για τον προϋπολογισμό του 2018 θα είναι «όλες μέσα», όπως και οι προηγούμενες…  
Ενα πράγμα μόνο μας προβληματίζει: δεν μας νοιάζει που ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ότι «η Ελλάδα πετυχαίνει και υπερβαίνει τους στόχους της». Ούτε το δημοσίευμα της γερμανικής «Handelsblatt», ότι «η αισιοδοξία επιστρέφει στην Ελλάδα». Ούτε της «Wall Street Journal», ότι «η Ελλάδα βγαίνει από την επιτήρηση». Και τι ξέρει η ιταλική εφημερίδα «Il Foglio», που γράφει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να επιστρέψει η χώρα του στις αγορές έπειτα από μια τριετία»;  
Ούτε δίνουμε σημασία στις εκθέσεις τραπεζών τύπου Deutsche Bank, που εκθειάζουν τον Τσίπρα. Ή σε κάτι Ευρωπαίους ηγέτες (Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί κ.λπ.), που λένε ότι η Ελλάδα από το 2015 και μετά ήταν συνεπής, αξιόπιστη και έκανε τις περισσότερες και σοβαρότερες μεταρρυθμίσεις.  
Όλα αυτά είναι «σαχλαμάρες». Λόγια άνευ αξίας. Προφανώς, όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «γουστάρουν» τον Τσίπρα γιατί τους κάνει τα χατίρια. Ασε που φοβούνται μην γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος και τους πάρει όλους… αμπάριζα! Ούτε θέλω να φαντάζομαι τι θα γίνει…  
Ένα, όμως, πράγμα με προβληματίζει. Κι αυτό γιατί όλοι εμείς οι ψιλοαριστεροί, όπως λέει και ο Αδωνις, έχουμε γίνει οι… «χειρότεροι νεοφιλελέδες».  
Έχει δίκιο ο άνθρωπος. Βλέπουμε ότι πέφτει το δεκαετές ομόλογο κάτω από το 4%, δηλαδή στα προ μνημονίων επίπεδα του 2006, και παθαίνουμε σοκ… Κυριολεκτικά, ανατριχιάζουμε, γιατί έχουμε μάθει από τον Κυριάκο και τον Άδωνι ότι «μόνο οι αγορές λένε την αλήθεια»!  
Δηλαδή, τι θέλουν να πουν; Οτι εμπιστεύονται οι αγορές τον Τσίπρα; Χαθήκαμε, Αδωνί μου, εάν κατάφερε με τα ψέματά του να κοροϊδέψει και τις αγορές! Άσε που ειδικοί της ελβετικής τράπεζας UBS χαρακτηρίζουν τα ελληνικά ομόλογα ως τις «κορυφαίες επενδυτικές προτάσεις για το 2018»…  
Από την άλλη, βλέπουμε και τον μαρξιστή Τσακαλώτο να κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και τρελαινόμαστε. Άσε που ο Ντάισελμπλουμ επιμένει ότι τα αρχικά μνημόνια έγιναν για να σωθούν οι τράπεζες και οι ξένοι επενδυτές, και όχι ο ελληνικός λαός.  
Μήπως πρόκειται για συνωμοσία κατά της ΝΔ των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ; Δεν το αποκλείουμε καθόλου, καθότι είμεθα και συνωμοσιολόγοι!  
Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, η μόνη σοβαρή πρόταση για το συνέδριο της ΝΔ, Αδωνί μου, είναι -και σε προτρέπουμε γι’ αυτό- «να βγει η ΝΔ στο βουνό», αφού… τρελάθηκαν ακόμα και οι αγορές από τα ψέματα του Τσίπρα!  
Στα χρηματιστήρια του καπιταλισμού ο Ευκλείδης, στο «βουνό» εσύ με τον Βορίδη. Δεν λέω να πάρετε και τον Κυριάκο, γιατί το βουνό έχει κακουχίες…  
Κατά τα λοιπά, αντισταθείτε!  

Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 28 της εφημερίδας Νέα Σελίδα, 17/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...