Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2017

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι επαγγελματίες πολιτικοί και η πολιτική [τους] κουλτούρα

18816585.jpg«[...]Αν διαβάσει κάποιος δηλώσεις ‘πολιτικών’ πριν από 10 χρόνια,από 5 χρόνια, από 3 χρόνια και πριν από λίγους μήνες,  θα διαπιστώσει μεγάλη απόκλιση σε σχέση με όσα ισχυρίζονται σήμερα ,  καθώς ‘μετακομίζουν ‘από το παλιό [που μόνο το έβαψαν] στο νέο [όπως οι ίδιοι το βάφτισαν] πολιτικό σπίτι τους.
Έτσι όμως χάνεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος κι έτσι χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στον Κοινοβουλευτισμό.
Ας μην ψάχνουν αλλού [και ιδίως στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ] τις αιτίες.  Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι επαγγελματίες πολιτικοί και η πολιτική [τους] κουλτούρα.
ΥΓ. Τώρα που νίκησαν όλοι στο Κίνημα Αλλαγής δεν μένει παρά να ξαναεκλεγούν οι ίδιοι, ή οι κλώνοι τους, για να κυβερνήσουν[μόνοι τους;] καλύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Τους το εύχομαι καθώς βλέπω ότι σιγά-σιγά άρχισαν να μοιάζουν όλοι μεταξύ τους[στο λόγο,στον  αριστερό εχθρό , στο στιλ], λες και προέκυψαν από μία αόρατη[;] κοινή μήτρα, της οποίας το ονοματεπώνυμο μάλλον είναι γνωστό σε άπαντες.»
Γιάννης Πανούσης

"A-πολιτική κουλτούρα" | Ανοιχτό Παράθυρο, 7/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...