Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21, 2017

Τα δύο μέτρα της κριτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή μετρώντας με ψεύτικα μέτρα

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ

 Δύο συγκλίνοντα  κακοήθη κείμενα από διαφορετικές πλευρές

Η απαξίωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς

Εφημερίδα των Συντακτών

Το ακούσαμε κι αυτό (δεν έχει σημασία από ποιον) (Gerοntakos  Σημ: σκόπιμη αοριστολογία , αφού  δε συμφέρει ο διάλογος με κάποιον σοβαρό επώνυμο  υποστηρικτή των θέσεων που ετοιμάζεται να κατακεραυνώσει ο ΓΣ  ) : αφού τα εξωκοινοβουλευτικά αριστερά κόμματα δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση, αφού δεν έχουν εναλλακτική λύση, αφού λοιπόν εμείς οι αριστεροί  (Gerοntakos  Σημ: προσέξτε τον αυτάρεσκο αυτοχαρακτηρισμό εμείς οι αριστεροί ) πρέπει καλά και σώνει να υποστηρίξουμε την Αριστερά, ε, τότε, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να χειροκροτήσουμε την κυβερνώσα Αριστερά και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επικράτησή της. Μάλιστα.
Τέτοιον ξεπεσμό της αριστερής ιδεολογίας, τέτοιον φανατισμό ουδείς τον ανέμενε. (Gerοntakos  Σημ: αρχή του ακατάσχετου υβρεολογίου που θα ακολουθήσει με το μανδύα επιχειρημάτων  ) Θα πει κανείς ότι όσοι λένε αυτές τις ανοησίες δεν πρέπει να είχαν ποτέ επαφή με την Αριστερά ή ότι τη γνώρισαν στα νιάτα τους χωρίς, όμως, προηγουμένως, να έχουν ακούσει κάτι από τους γονείς τους, χωρίς να έχουν αισθανθεί στο μεδούλι τους τι σήμαινε να είσαι αριστερός και μάλιστα ένοπλος τη δεκαετία του ’40, σε τι φυλακές και εξορίες βρέθηκε το φτωχό, αλλά ατίθασο (ελεύθερο, ανεξάρτητο, πατριωτικό) σαρκίο τους. 
Ακαπνοι, στρεψοδίκες, κυνικοί, διάβασαν δυο-τρία βιβλία στη ζωούλα τους και νομίζουν ότι θεμελίωσαν δικαίωμα να ομιλούν για αριστερές αξίες και αρχές, τις οποίες ουδέποτε δοκίμασαν στην πράξη -τις κατανόησαν μόνο διανοητικά. Είναι, κατ’ αρχήν (λόγω ελεύθερης διακίνησης ιδεών), σεβαστή η στάση τους - τόσα είδαν, τόσα κατάλαβαν. Όχι, όμως, και να ειρωνεύονται όσους ακόμη πιστεύουν ότι θα μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά ετούτη η Αριστερά - να υπερασπιστεί, ήγουν, το «όχι» του ελληνικού λαού της 5ης Ιουλίου 2015.(Gerοntakos  Σημ: η σύγκριση των άσχετων  ψευδοαριστερών με τους πραγματικούς αριστερούς με γνώμονα  την τραυματική βιωμένη εμπειρία  είναι ηλίθιο επιχείρημα, γιατί απαγορεύει να έχουν άποψη για την Αριστερά όσοι δεν ένιωσαν στο πετσί τους τι σημαίνει Δεξιά. Το  "Όχι" του ελληνικού λαού δεν το είπε για να βγούμε από την Ευρώπη και να πάμε στη Δραχμή, όπως ήθελαν οι Λαφαζάνηδες και προφανώς ο ΓΣ, αλλά για την απόρριψη του εκβιαστικού εγγράφου που πέταξε στον Τσίπρα ο Γιούνγκερ εν είδει τελεσιγράφου. Επομένως εδώ λέει καθαρά ψέματα ο ΓΣ , διαστρεβλώνοντας την αλήθεια .)
Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, ναι, αλλά το παιχνίδι χάθηκε. Και μην καμωθεί κανείς πως δεν ξέρει ποιο είναι το παιχνίδι. Τέλος πάντων δεν είναι άλλο τι παρά η αξιοπρέπεια και η «εθνική» υπερηφάνεια.  (Gerοntakos  Σημ: η γνωστή αριστερή εθνοπατριωτική μπουρδολογία , όταν δεν έχεις επιχειρήματα  )   Αυτά πήγαν κατά διαόλου και έρχονται τώρα οι κυβερνώντες αριστεροί να μας πουν τι; Ότι αυτή η αριστερή εξουσία είναι η μόνη απάντηση στα αδιέξοδα του κοινοβουλευτικού συστήματος; Δεν πάνε καλύτερα να κάνουν κάνα κρύο μπάνιο; Εκτός εάν είναι τόσο αναίσθητοι, που δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά κρύου-ζέστης· είναι πολύ πιθανό... (Gerοntakos  Σημ: η σωστή αριστερή στάση θα ήταν Κάν΄το όπως το ΚΚΕ, μπες δηλαδή στο καβούκι σου και άρχισε να πετροβολείς το σύστημα επαγγελόμενος την αδύνατη σοσιαλιστική επανάσταση . )
Εάν νομίζουν ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη διακυβέρνηση της χώρας, ας το πουν στον ελληνικό λαό και θα δούμε αυτός τι θα τους απαντήσει - εάν δηλαδή τους υποστηρίξει ή εάν συναινέσει να πάνε σπίτια τους και... γαία πυρί μειχθήτω· σε στιγμές αντίστασης ουδέποτε φέρθηκε εντούτοις κατ’ αυτόν τον τρόπο ο λαός, αυτό, όμως, το έχουν ξεχάσει οι εξουσιομανείς (πώς αλλιώς να τους αποκαλέσεις;). (Gerοntakos  Σημ: τι εννοεί ο ποιητής; Να προκηρυχθούν ξανά  εκλογές για να δουν οι Συριζαίοι τη νέα γνώμη του λαού; Μήπως  η κυβέρνηση που έχουμε δεν είναι προϊόν νέων εκλογών , που προκηρύχτηκαν,  μετά από το πατατράκ του Ιουλίου του 2015, με ορίζοντα την τετραετία;Και είναι απόδειξη εξουσιομανίας ο σεβασμός στην επιταγή του Συντάγματος; Θα μας τρελάνει ο άνθρωπος με την κακοήθειά του. )
Λένε λοιπόν αυτοί οι αδιανόητοι ότι κάθε κριτική από αριστερά είναι άστοχη και ξένη (!) προς την αριστερή ιδεολογία (Gerοntakos  Σημ: Από πού  βγάζει το συμπέρασμά του ο ΓΣ; Έχει μήπως διαβάσει την σκληρή ανακοίνωση των 53 προς την κυβέρνηση;  ) , την οποία, άκουσον, εκπροσωπεί τούτο το κυβερνητικό, αριστεροδεξιό μόρφωμα. Έλεγε ο Βιτγκενστάιν ότι είναι πολύ καλύτερο να μην προσπαθήσεις να πεις κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί, γιατί, απλά, θα είναι ανοησία. (Gerοntakos  Σημ:  )
Απτόητοι εντούτοις οι γιαλαντζί αριστεροί μας (Gerοntakos  Σημ:  ο πούρος αριστερογνώστης σεφ κρίνει τη μαγειρική της κυβερνώσας Αριστεράς) ) , εκτοξεύουν μύδρους κατά εκείνων  (Gerοntakos  Σημ: δηλαδή  κατά των Αριστερών- ΠΟΠ) που εναντιώνονται στη (μίζερη) πεποίθησή τους ότι αυτή είναι η μόνη Αριστερά (η κυβερνώσα, καλέ), που πρέπει (!) να υποστηρίξουμε πάση θυσία (Gerοntakos  Σημ:  μέγα ψέμα : κανείς δεν το λέει ) Δεν νομίζω να τους γίνει η χάρη - όλα εδώ πληρώνονται, σε τούτον τον άχαρο και άδικο κόσμο. Το ψεύδος έχει γίνει δεύτερη (ή μήπως πρώτη;) φύση τους, αλλά δεν αρκεί - θα το διαπιστώσουν σύντομα.. (Gerοntakos  Σημ: το ψέμα , ως γνωστόν, έχει κοντά ποδάρια. Το ποιος λέει ψέματα θα φανεί σε λίγους μήνες)
 ___________________________________________________________

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΛΑΣ ΜΩΡΑΙΝΕΤΑΙ ,  ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΕΙ!

 

Πορεύεται βάσει σχεδίου...

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ 
 Η Καθημερινή ,


Σε ανύποπτο χρόνο, εγκαίρως και επανειλημμένως είχε επισημανθεί –από αυτήν εδώ τη στήλη τουλάχιστον– ότι η κυβέρνηση Συρανέλ μαζί με τα συστατικά της στοιχεία, τα κόμματα που τη συνιστούν δηλαδή, θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία. Και εναλλακτικά, για να κρατήσει αρκετές δυνάμεις, ώστε να αντεπιτεθεί και να επανέλθει στον επόμενο γύρο. Που φροντίζει να διεξαχθεί σύντομα, ναρκοθετώντας πλήρως το πεδίο για την επόμενη κυβέρνηση, εφόσον χάσει τις επόμενες εκλογές. Να μην ξεχνάμε ότι οι μεθεπόμενες θα γίνουν με σύστημα απλής αναλογικής, αν οι σημερινές αντιπολιτευόμενες δυνάμεις δεν μπορέσουν να το αλλάξουν. Η άποψη ότι η κυβέρνηση Συρανέλ κάνει σπασμωδικές κινήσεις για να παραμείνει στην εξουσία, ή να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις εκλογές, είναι λανθασμένη. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι βαδίζει βάσει σχεδίου που έχει καταρτίσει και επεξεργάζεται από καιρό κάποιο επιτελείο, με επικεφαλής βέβαια τον Αλ. Τσίπρα.(Gerοntakos  Σημ: άλλη μία θεωρία συνωμοσίας από τις άπειρες που έχουν επινοήσει μέσα σε τρία χρόνια οι "σοβαροί" αναλυτές της ναυαρχίδας του διαπλεκόμενου Τύπου) Το σχέδιο επιτρέπει τα πάντα, όπως η επαγγελματική πάλη που ονομάζεται «κατς». Αν και το «κατς» περιλαμβάνει μεγάλη δόση θεατρικής αγριότητας και δήθεν κτυπήματα που παρουσιάζονται ως πραγματικότητα για τους αφελείς, ή βλαμμένους θεατές. Η διαφορά είναι ότι η αγριότητα της συμπεριφοράς των Συρανέλ, πάντα στο πλαίσιο του σχεδίου τους, είναι απολύτως πραγματική και επομένως άκρως επικίνδυνη.(Gerοntakos  Άγγελε , σιγά τα αίματα! Σάλτσα είναι...)
Η πραγματοποίηση του σχεδίου ξεκίνησε με εκμετάλλευση όλων των ελευθεριών και δυνατοτήτων που προσφέρει το δημοκρατικό πολίτευμα, συνεχίστηκε με αλλαγή των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού και τώρα έχει μπει στην τρίτη φάση. Της απειλής, της εκβίασης, της λασπολογίας, της συκοφάντησης, της τρομοκράτησης, της παραπλάνησης, των ψεμάτων, της πώλησης ψεύτικων ελπίδων, της προπαγάνδας δίχως όριο, της πρόκλησης συγκρούσεων με επιλεγμένους αντιπάλους, του διχασμού, του αφανισμού κοινωνικών τάξεων διά της οικονομικής απομύζησης, της μαζικής δωροδοκίας με χορηγήσεις επιδομάτων  και προσλήψεων δίχως κριτήρια, της άσκησης πελατειακής πολιτικής σε όλους τους τομείς, της άλωσης της κρατικής μηχανής, της αναξιοκρατίας, της ισοπέδωσης προς τα κάτω, της δημιουργίας χαοτικών καταστάσεων, της ανοχής απέναντι σε περιθωριακά στοιχεία, της ενθάρρυνσης παραβιάσεων των νόμων, ή της επιλεκτικής εφαρμογής τους, των ελέγχων σε χώρους με θεσμική ανεξαρτησία.(Gerοntakos  Σημ: ο Στάγκος μπέρδεψε προφανώς τις εποχές. Όλα όσα αναφέρει ίσχυαν κατά κεραίαν επί εποχών των γαλαζοπράσινων ακρίδων , που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Επειδή όμως έχει επιλεκτική μνήμη και νομίζει ότι όλοι οι άλλοι έχουν χάσει τη δική τους, θυμίζουμε στον διακεκριμένο δημοσιογράφο τα πύρινα άρθρα του κατά των διεφθαρμένων κυβερνήσεων του παρελθόντος. Και τι δεν έχει γράψει για τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος που είχαν στήσει , τη γενικευμένη αναξιοκρατία, τη τρελή επιδοματική πολιτική, τις μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο, την ανεξέλεγκτη δράση των αναρχικών και των παρακρατικών μηχανισμών κ.α.π.  )
Όλα τα παραπάνω δεν αναφέρονται θεωρητικά, απλώς δεν υπάρχει χώρος για να συνοδευθούν από συγκεκριμένα παραδείγματα, που είναι άφθονα (Gerοntakos  Σημ: Ας αφήσει τις κοτσάνες! Αν είχε παραδείγματα , έστω και ελάχιστα, σίγουρα θα τα έγραφε...). Στην οικονομική πολιτική, στην παιδεία, στην κεντρική και περιφερειακή διοίκηση, στα μίντια, στη Δικαιοσύνη, στις τράπεζες. (Gerοntakos  Σημ: εννοεί ασφαλώς  τα εύσημα των ξένων  για την πορεία της οικονομίας , τη μείωση της ανεργίας ,  την ομαλή λειτουργία όλων των σχολείων και τα μαθητικά συσσίτια, τα περιφερειακά συνέδρια και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, το τέλος της ανομίας και της αρπαχτής στα κανάλια , την σταθερή απαίτηση να υποβάλουν και οι δικαστές δήλωση Πόθεν Έσχες, τη διάσωση των τραπεζών και την ομαλή ανακεφαλαιοποίησή τους).Μόλις χθες ο πρωθυπουργός φώναξε τους τραπεζίτες για να τους... νουθετήσει, ώστε να προσαρμόσουν την πρακτική τους στα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τη διαφήμιση στα μίντια, σύμφωνα με τις επιταγές και επιλογές του. (Gerοntakos  Σημ: σωστά  ,  Άγγελε, ο Τσίπρας  διέπραξε έγκλημα καθοσιώσεως, επειδή τόλμησε να απαιτήσει το αυτονόητο από το βαθύ κράτος των τραπεζιτών)
Το ζητούμενο λοιπόν από την αντιπολίτευση και όσους θέλουν να βαδίζουν όρθιοι ως πολίτες (Gerοntakos  Σημ:εκτός από εμένα και τη γυναίκα μου που μας αρέσει το καθισιό) είναι να προβλέπουν, να παρακολουθούν, να αντιλαμβάνονται, να επισημαίνουν ουσιαστικά, συγκροτημένα και με κατανοητό τρόπο τις μεθοδεύσεις της εξουσίας Συρανέλ. Για να μην αποδειχθεί ότι αυτή η κυβέρνηση «διαβάζει» καλύτερα την ελληνική κοινωνία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...