Τρίτη, Δεκεμβρίου 12, 2017

Αχ αυτή η σεροτονίνη!

Αν λες "Θέλω να τρώω ψωμί", τότε σου λείπει σεροτονίνη!

Τι πρέπει να κάνεις 

 Αποτέλεσμα εικόνας για τρώω ψωμί

Συνεργάστηκε η Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος, www.facebook.com/grafeiodiatrofis

Σου είναι δύσκολο να κατευνάσεις τη μανία σου για υδατάνθρακες;Φυσικά, είναι λογικό (και σωστό) να τρως μια λιχουδιά μια στο τόσο, αλλά είναι δύσκολο να σταματήσεις.

Η λιγούρα για ψωμί δείχνει ότι μάλλον έχεις χαμηλά επίπεδα σακχάρου η σεροτονίνης.


Το χειμώνα το σώμα σου δίνει έμφαση στο να παραμείνει ζεστό τονίζει η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου. Ο μεταβολικός ρυθμός σου αυξάνεται έως και 10%, λόγω της ενέργειας που χρησιμοποιείς για να παραμείνεις ζεστή, και μπορεί να έχεις λιγούρες για λιπαρά, περισσότερους υδατάνθρακες και θερμίδες, για να αντιμετωπίσεις αυτή τη διαδικασία.
Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι λιγούρες προσφέρουν στοιχεία για την υγεία σου και
υποδεικνύουν τα βασικά στοιχεία που σου λείπουν. Μάθε τι δείχνουν

Θέλω να τρώω ψωμί -τι δείχνει η λιγούρα

Γιατί το αναζητάς: Θεωρείται ότι, αν έχεις λιγούρα για υδατάνθρακες, όπως το ψωμί, μπορεί να οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα σακχάρου ή σεροτονίνης σημειώνει η ειδικός. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί, παρέχουν μια γρήγορη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τα οποία πέφτουν πολύ γρήγορα πολύ χαμηλά και αυτό μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειας και να δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο λιγούρας.
Οι υδατάνθρακες, επίσης, βοηθούν τη μετατροπή της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη στον εγκέφαλο, του νευροδιαβιβαστή της χαράς.
Σταμάτα τη λιγούρα
Χρειάζεσαι τρυπτοφάνη για να δημιουργήσεις σεροτονίνη, οπότε, αν έχεις λιγούρα για υδατάνθρακα όταν νιώθεις ατονία, δοκίμασε τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη, όπως μπανάνα, ξηροί καρποί, γαλοπούλα, αβγό ή κινόα.

Υγιεινή εναλλακτική

Αν λαχταράς ψωμί, προτίμησε την εκδοχή του σε ολική άλεση, που μπορεί να είναι καλή πηγή θρεπτικών συστατικών που προσφέρουν ενέργεια, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες που ενισχύουν τον κορεσμό. Δώσε προσοχή να αναφέρεται ότι είναι 100% ολικής αλέσεως.
Πηγή:www.shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κώστας Καραμανλής : αδιανόητα ψεύδη

  ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή / Με αδιανόητη ευκολία εκστομίζει ψέματα - Ιδού το έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη «Αφού το ζήτησε ο πρώην...