Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2017

ΕΝΑΣ ΥΓΙΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ- ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ ΝΗΣΙΑ

Ο Γιάννης Αλαφούζος στα Paradise Papers!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ICΙJ ο Αλαφούζος, εκτός της ναυτιλιακής εταιρείας που γνωρίζουμε ότι έχει, της Ermis Maritime Corporation, είναι παράλληλα επικεφαλής τριών offshore εταιρειών:
Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Αλαφούζος
-της Ermis Maritime HoldIngs Limited
-της Myrina Shipping Limited
-και της Sydon Shipping Limited

Oι τρεις αυτές υπεράκτιες εταιρείες έχουν έδρα τα νησιά των Βερμούδων. Σύμφωνα με τα Paradise Papers, η πρώτη ιδρύθηκε στις 2 Μαρτίου του 1998 και οι δύο επόμενες το 1997, την ίδια μέρα μάλιστα, στις 10 Ιουνίου.
Η οικογένεια Αλαφούζου έχει την... τιμή να έχει παραπάνω από έναν εκπροσώπους στην ελληνική λίστα των Paradise Papers (και δεν είναι η μόνη). Εκτός λοιπόν του Γιάννη Αλαφούζου, συναντάμε το όνομα του πατέρα του, Αριστείδη Αλαφούζου, που πέθανε τον περασμένο Μάιο, καθώς του αδερφού του, Θεμιστοκλή. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ICIJ, ο πατέρας Αλαφούζος εμφανίζεται να είναι επικεφαλής της offshore Richal Shipping Limited με έδρα τα νησιά Κέιμαν, με ημερομηνία ίδρυσης τον Ιούλιο του 2004.
Στη λίστα, που συμπληρώνεται σταδιακά, περιλαμβάνονται 235 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος και 192 ελληνικές διευθύνσεις. Ανάμεσά τους, οι εταιρίες Intralot Société Anonyme, Deloitte & Touche LLP, Worldwide Shiptrade Management Inc. και τα ονόματα των Βίκτορα Ρέστη, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Μαρέβα Μητσοτάκη μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...