Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2017

Νεανικά σκιρτήματα στη σύγχρονη Κίνα

ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Αυτή ονειρευόταν να βρει  την αληθινή αγάπη, αλλά σε όλες τις σχέσεις της  γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης και στο τέλος έμενε με ραγισμένη καρδιά. Παλεύοντας όμως σκληρά ενάντια σ΄όλες τις αντιξοότητες κατάφερε να να κερδίσει τον αυτοσεβασμό της και να πορευτεί στη ζωή με σταθερά βήματα.
Αυτός ήταν ένας  κακομαθημένος νέος , που άλλαζε τις γυναίκες σαν τα μπουφάν , ενώ ήταν και κάκιστος φοιτητής, χωρίς προοπτικές  για να πάρει ποτέ το πτυχίο του.  
Κι όλα αυτά μέσα στο περιβάλλον  ενός κινέζικου πανεπιστημιακού κάμπους , με τις σκληρές μαθησιακές απαιτήσεις του και τους άτεγκτους καθηγητές του.
Δημοφιλέστατη νεανική ταινία από τις δεκάδες που γυρίζονται στην Κίνα τα τελευταία χρόνια , αψευδής μάρτυρας της τεράστιας μετάλλαξης μιας χώρας που τύποις είναι κομουνιστική, στην ουσία όμως είναι άκρως καπιταλιστική και παντελώς εξαμερικανισμένη.
Δείτε , αν αντέχετε, την ταινία , για να διαπιστώσετε πόσο έξυπνα  αντιγράφουν οι Κινέζοι τα αμερικανικά κινηματογραφικά  πρότυπα  , υιοθετώντας όλα τα σεναριακά , ψυχο- συναισθηματικά και τεχνικά κλισέ τους  , χωρίς φυσικά τις βλαβερές συνήθειες των "χαλασμένων" παλιόπαιδων της Δύσης. Έτσι εξηγείται και το γλυκόπικρο τέλος που δίνει ο σκηνοθέτης . Κυρίως δείτε την ταινία , για να διαπιστώσετε ποιες είναι οι συνθήκες ζωής των Κινέζων  φοιτητών σε ένα πανεπιστήμιο χώρο. Σημειώνουμε ότι το έργο  συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...