Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2017

OΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΦΙΑ

Μαφία - Βικιπαίδεια

 

Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Μαφία

Adtech Ad
Η εγκληματική δράση μιας από τις καλύτερα οργανωμένες οργανώσεις του κόσμου έχει προκαλέσει εφιάλτες όχι μόνο στους κατοίκους της γείτονας χώρας, αλλά σχεδόν ολόκληρου του κόσμου, καθώς τα πλοκάμια της παράνομης δραστηριότητάς της δεν γνωρίζουν σύνορα ή ηπείρους.
Και ενώ, έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά για τα αφεντικά, τις εντολές και τα εγκλήματά τους, πάντα υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τους αρχιμαφιόζους και τον τρόπο δράσης τους.
10. Η μαφία είχε βάλει στο στόχαστρό της τους παραγωγούς παρμεζάνας

  Όπως αναφέρεται, στόχος της Μαφίας ήταν να ελέγχει την παραγωγή και το εμπόριο σε ένα προϊόν που γινόταν ανάρπαστο στην Ευρώπη. Οπλισμένοι άνδρες έστηναν ενέδρες σε φορτηγά που μετέφεραν τυρί και έκλεβαν όλο το εμπόρευμα που προοριζόταν για εξαγωγή. Μάλιστα κάθε "κεφάλι" τυριού στοίχιζε 1.340 δολάρια.
9. Τα νέα μέλη της Κόζα Νόστρα δίνουν αιματοβαμμένους όρκους σε εικόνες Αγίων

  Κάθε νεοεισερχόμενο μέλος στην Μαφία, πρέπει να δώσει αιματοβαμμένο όρκο σε μια εικόνα αγίου την όποια στη συνέχεια καίνε. Τα νέα μέλη κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας πρέπει να κρατούν την φλεγόμενη εικόνα και να απαγγείλουν τον όρκο τους.
8. Η σιλικελιάνικη μαφία εξανάγκαζε τα καταστήματα να πληρώνουν προστασία

  Το 80% των μαγαζιών του Παλέρμο ήταν αναγκασμένο να πληρώνει χρήματα προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία από τους μαφιόζους. Μάλιστα, η μαφία αναφέρεται πως καταφέρνει να συγκεντρώνει μέχρι και 265 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα από τις ιταλικές επιχειρήσεις.
7. Το 2003 ο δικηγόρος Αντόνιο Ντι Λορέντζο προσπάθησε να αλλάξει την ονομασία της πόλης Κορλεόνε

  Ανεπιτυχής ήταν η προσφυγή του Ιταλού δικηγόρου Αντόνιο Ντι Λορέντζο για την αλλαγή της ονομασίας της πόλης Κορλεόνε. Στόχος του δικηγόρου ήταν να αλλάξει τη φήμη της περιοχής, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μαφιόζικη δράση.
6. Απαγορεύεται στα μέλη της Κόζα Νόστρα να έχουν μούσια

  Όλα τα μέλη της Κόζα Νόστρα οφείλουν να προσέχουν την εμφάνισή τους, έτσι τους απαγορεύεται να έχουν μούσια. Αυτός ο κανόνας εικάζεται πως σχετίζεται με την επιθυμία των μελών της οργάνωσης να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από τους Mustache Petes, τους παλιούς μαφιόζους, που διατηρούσαν το σιτσιλιάνικο μουστάκι.
5. Η μαφία έβαλε στο στόχαστρο τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς της ταινίας "Ο Νονός"

  Φαίνεται πως οι παραγωγοί της ταινίας "Ο Νονός" πέρασαν δύσκολα, καθώς μπήκαν στο στόχαστρο της πραγματικής μαφίας. Ο παραγωγός Al Ruddy είχε δεχθεί πολλαπλές απειλές, μάλιστα το αυτοκίνητό του είχε δεχθεί πυρά και παράλληλα είχε τοποθετηθεί σε αυτό βόμβα.
4. Η Γκριζέλντα Μπλάνκο ήταν η Νονά, που εφηύρε τις δολοφονίες με μηχανές

   Η Γκριζέλντα Μπλάνκο ήταν ύποπτη για περισσότερους από 200 φόνους, έτσι δίκαια χαρακτηρίστηκε "Νονά", μάλιστα αναφέρεται πως ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε τους φόνους από μηχανές εν κινήσει. Ωστόσο, το 1983 ένας δικαστής ισχυρίστηκε πως οι γυναίκες δεν είναι... "αρκετά έξυπνες" για να διοργανώσουν τέτοια εγκλήματα.
3. Τα κινηματογραφικό στούντιο της Κολούμπια προσέλαβε μαφιόζους για να απαγάγουν τον Sammy Davis Jr

  Φαίνεται πως η μαφία έκανε πολλά θελήματα σε όσους είχαν τα χρήματα για να προσλάβουν μερικούς από τους καλύτερους μαφιόζους. Έτσι, εικάζεται πως τα κινηματογραφικά στούντιο της Κολούμπια προσέλαβαν μαφιόζους για να απαγάγουν τον Sammy Davis Jr. Όλα αυτά επειδή δεν τους άρεσε η σχέση που είχε με την ηθοποιό Κιμ Νόβακ. Έτσι, προσπάθησαν να τον τρομάξουν για να τη διαλύσει.
2. Η 'Ντραγκέτα ελέγχει το 80% της ετήσια κυκλοφορίας κοκαΐνης στην Ευρώπη

  Σε περισσότερα από 74 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το εισόδημα της 'Nτραγκέτα υπό τον έλεγχο του 80% της διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη.
Μάλιστα, το 1991 εκτέλεσαν δημόσια έναν χασάπη, που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί, κόβοντάς του κεφάλι με τα ίδια του τα μαχαίρια. Κανένας από τους μάρτυρες δεν τόλμησε να καταθέσει στην αστυνομία.
1. Ο αρχιμαφιόζος της οικογένειας Τζενοβέζε ονομάστηκε "Τρελονονός"

  Ο Vincent Gigante, η κεφαλή της οικογένειας Τζενοβέζε, ονομάστηκε τρελονονός όταν υποδύθηκε τον παράφρονα. Για να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου φόρεσε μια ρόμπα και άρχισε να κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης, μιλώντας στον εαυτό του. Συνέχισε να κάνει το ίδιο για περίπου 30 χρόνια.
(Πηγή: YouTubeAlltime10s)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Θάνατοι στη Χούντα": Ένα εξαιρετικό βιβλίο- Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 22 Απριλίου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

  "Θάνατοι στη Χούντα": Ένα εξαιρετικό βιβλίο Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 22 Απριλίου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρ...