Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κίμων Παπαναβρούσης , από την Αρίστη Ζαγορίου, που διαμένει στην οδό Ιατρίδου154, στην Καλλιθέα

TO THΛΕΦΩΝΗΜΑ


Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κίμων  Παπαναβρούσης , από την Αρίστη Ζαγορίου, που διαμένει στην οδό Ιατρίδου154, στην Καλλιθέα,  έβλεπε στον ύπνο του, για τρεις συνεχόμενες  νύχτες, τον ίδιο επταψήφιο αριθμό που έμοιαζε με  νούμερο τηλεφώνου.Αποτέλεσμα εικόνας για Αρίστη Ζαγορίου
Τον έβλεπε να προβάλλεται καθαρά- χωρίς κανένα άλλο διευκρινιστικό στοιχείο- στην οθόνη μιας παλιάς τηλεόρασης που εξέπεμπε σ΄αδειανό δωμάτιο- χωρίς κανένα έπιπλο- που είχε ακουμπισμένο, σε μιαν άκρη του, ένα και μοναδικό κατακόκκινο δέντρο από χαρτόνι.
Την τρίτη φορά , όταν ξύπνησε,  θυμόταν ακόμα τον αριθμό γι΄αυτό και τον σημείωσε σ΄ένα χαρτάκι που βρήκε δίπλα του  κι αμέσως ύστερα  βάλθηκε να ψάχνει με τις ώρες , στον τηλεφωνικό κατάλο, το όνομα στον οποίο αντιστοιχούσε αυτό το νούμερο και το βρήκε.
Ήταν το όνομα του κοριτσιού που κάποτε είχε αγαπήσει αληθινά.

Το ίδιο βράδυ- στον ύπνο του- της τηλεφώνησε μα ήταν πια πολύ αργά . Είχαν περάσει ήδη πενήντα χρόνια και το κορίτσι εκείνο κοιμόταν στο βάθος μιας γριάς που δε θυμόταν τίποτε .

 Σχετική εικόνα
Έργο του Νίκου Χουλιαρά


Αποτέλεσμα εικόνας για νικος χουλιαραςΝίκος Χουλιαράς* (1940-2015), " Η μέσα βροχή" , Νεφέλη 1991

*Νίκος Χουλιαράς - Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...