Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017


Καλός φίλος της Χρυσής Αυγής ο διοργανωτής της ακροδεξιάς φιέστας στις ΗΠΑ!

Καλός φίλος της Χρυσής Αυγής ο διοργανωτής της ακροδεξιάς φιέστας στις ΗΠΑ

Στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή έχει ο 26χρονος νεοναζί Μάθιου Χάιμπαχ, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ιντιανάπολις Σταρ», είναι εκείνος που οργάνωσε τη ρατσιστική-φασιστική συγκέντρωση στη Βιρτζίνια, στην οποία μάλιστα εμφανίστηκε με πολεμικό κράνος και σωματοφύλακες και έδωσε την εντολή της επίθεσης.Ο Μάθιου Χάιμπαχ, επικεφαλής μιας ομάδας νεοναζί, συγκεκριμένα της οργάνωσης «Traditionalist Worker party» είναι φίλος της Χρυσής Αυγής, όπως αποκάλυψε με ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών» από τις 12.8.2016, ενώ και η «Real News» σε ρεπορτάζ της «αποθανάτισε» τον Νίκο Μιχαλολιάκο να υποδέχεται τον νεοναζί Χάιμπαχ με κάθε επισημότητα στο γραφείο του στην ελληνική Βουλή.
Η Χρυσή Αυγή είχε σπεύσει να δηλώσει ότι πρόκειται για «έναν υπερδραστήριο εθνικιστή στην Αμερική που μάχεται για την Πατρίδα και τη φυλή του. Εχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είναι συνεπής οικογενειάρχης».
Αλλά και ο ίδιος ο Μάθιου Χάιμπαχ, στην ιστοσελίδα του (http://www.tradyouth.org) περηφανεύεται που το «κόμμα» του έχει στενούς δεσμούς με την ελληνική οργάνωση.

Με μεγάλο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της παρουσίασε και η Χρυσή Αυγή την αιματηρή επίδειξη των ομοϊδεατών της στις ΗΠΑ, αναφέροντας πως «οι ομάδες περιφρούρησης της εθνικιστικής πορείας έτρεψαν σε φυγή τους antifa, ενώ στους δρόμους της Βιρτζίνια έκαναν την εμφάνισή τους μέλη των τοπικών ομάδων πολιτοφυλακής (militia) εξοπλισμένα με πολεμικά τουφέκια».

  
Ο Αμερικανός νεοναζί με τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γεώργιο Επιτήδειο σε εκδήλωση της ελληνικής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη…
Ως «άλλη μια απόδειξη της νεοναζιστικής ταυτότητας και του εγκληματικού χαρακτήρα» της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για σχέση της Χρυσής Αυγής με Αμερικανούς ακροδεξιούς.
Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει σχετικά με το ζήτημα αυτό: «Το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο ένας από τους πρωταγωνιστές και διοργανωτές της ακροδεξιάς επίθεσης εναντίον αντιφασιστών στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ, που στοίχισε τη ζωή σε μια νεαρή γυναίκα, είχε γίνει πρόσφατα δεκτός στα γραφεία της ΧΑ στη Βουλή, από τον Ν. Μιχαλολιάκο, είναι άλλη μια απόδειξη της νεοναζιστικής ταυτότητας και του εγκληματικού χαρακτήρα του συγκεκριμένου μορφώματος. Άλλωστε, ούτε καν οι ίδιοι δεν προσπαθούν να κρύψουν τις επαφές τους με παρόμοιας ακροδεξιάς, ρατσιστικής και φασιστικής ιδεολογίας οργανώσεις ανά τον κόσμο. Το οργανωμένο μέτωπο των δημοκρατικών, αντιφασιστών πολιτών, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, είναι η απάντηση που πρέπει να λάβουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...