Δευτέρα, Ιουλίου 03, 2017

Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝα (3/7/2017)

Αποτέλεσμα εικόνας για κι η κοπρια στα λάχανα  

*"Στην Ελλάδα πληρώνουμε εισφορές σκανδιναβικής χώρας και λαμβάνουμε παροχές... τριτοκοσμικής", κραυγάζουν οι έξαλλοι νεοφιλελέδες , ξεχνώντας επιμελώς να μας πουν γιατί επί δεκαετίες τα πιο παραβατικά, ως προς  τις φορολογικές τους υποχρεώσεις , παιδιά του συστήματος (δικηγόροι, γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες κ.α.) πλήρωναν ελάχιστα, αλλά  έπαιρναν συντάξεις Ελβετίας .Περί αυτού ...μούγκα στη στρούγκα.

*Καραμανλής ή Παπανδρέου; http://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2017/25/231399-284451.jpg 
Για κάποιους,  οσάκις ομιλεί ο "αστοιχείωτος"  Παύλος Πολάκης,
είναι σαν να πραγματεύεται τον Καντ ένας λαχανοκεφαλάκης.
Για μένα ο Κωστάκης  που  καταχρέωσε τη χώρα  υπήρξε βέρος  ταγκαλάκης*
και ο   "λεφτά υπάρχουν" ουτιδανός  Γιωργάκης ωσαύτως μέγας τσιπλάκης** !

ταγκαλάκης = Ο ανόητος, ο μωρός 
** τσιπλάκης = Ο ανάξιος εμπιστοσύνης και χωρίς βαρύτητα λόγου άνθρωπος

*Αποτέλεσμα εικόνας για ερτ ραδιομεγαρο Όσο πιο πολύ βρίζουν την ΕΡΤ οι Θεοδωράκηδες, οι Κικίλιες και οι Πορτοσάλτες, τόσο περισσότερο πείθομαι για το ότι κάνει καλή δουλειά και ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ενδυνάμωση της  ύπαρξής της. Ενοχλεί ό,τι είναι καλύτερό σου και φοβάσαι ότι κάποια στιγμή θα σε εκτοπίσει. 
Συγκρίνοντας τις εκπομπές της με τις εκπομπές του συνόλου των ιδιωτικών καναλιών, εύκολα διαπιστώνει ένας λογικά σκεπτόμενος  και μορφωμένος άνθρωπος  ότι είναι σαν να συγκρίνεις έναν ελέφαντα με ένα ποντίκι. Από τη μια μεριά οι ποικιλότροπες εκπομπές σοβαρής ενημέρωσης και υψηλού πολιτιστικού περιεχομένου και από την άλλη τα καταστροφολογικά δελτία ειδήσεων με τα απίθανα ψέματά τους , τα ευτελή πρωινάδικα και οι ηλιθιότητες των πάσης φύσεως λάιφ στάιλ εκπομπών.
Αν η ΕΡΤ περιορίσει τις επαναλήψεις , δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στις εσωτερικές παραγωγές και αξιοποιήσει καλύτερα τα πολλά ταλέντα που διαθέτει , τότε θα απογειωθεί.
* ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΑΧΝΗ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ
Διαβάζοντας ότι ο γιος της Ντόρας ετοιμάζεται να εφορμήσει και στο Δήμο της Αθήνας, σκέφτηκα πόσο απλωμένα είναι τα δίχτυα της "αγίας οικογένειας" στη δημόσια  ζωή του τόπου, με πόση προσοχή βάζουν τους στόχους τους για την επίτευξη θέσεων ισχύος  και πόσο αποτελεσματικά αλληλοϋποστηρίζονται. Παιδιά, εγγόνια, ξαδέλφια, συγγενείς εξ αγχιστείας έχουνε διεισδύσει  στην  πολιτική, την οικονομική , τη δημοσιογραφική , την  καλλιτεχνική   ζωή της χώρας και καταφέρνουν να βρίσκονται πάντοτε στον αφρό. Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του HOT DOC 
με τον τίτλο "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η αποδόμηση ενός έντεχνα φιλοτεχνημένου μύθου". Εκεί θα καταλάβετε πόσο μεθοδικά έστησε τη δυναστεία του ο γενάρχης της "αγίας οικογένειας" . Θα εντυπωσιαστείτε από τα   πρόσωπα που εντάσσονται στους κόλπους  της και εκτείνονται   από τον Κωνσταντίνο Στεφανάκη,  "αποστάτη" βουλευτή της Ένωσης Κέντρου, έως τον "αριστερό" δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο  σύζυγο της κόρης της Ντόρας,  Αλεξίας Μπακογιάννη .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...