Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

Το καθεστώς των καναλαρχών έριξε «μαύρο» στο Eurogroup – Η μη καταστροφή της χώρας δεν είναι είδηση!

Το καθεστώς των καναλαρχών έριξε «μαύρο» στο Eurogroup – Η μη καταστροφή της χώρας δεν είναι είδηση!



Ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 88η θέση, μεταξύ 180 χωρών, στον παγκόσμιο δείκτη ελευθερίας του Τύπου, με χώρες σε καλύτερη θέση όπως το Κόσοβο (82η), η Τανζανία (83η), τα Κατεχόμενα της Κύπρου (75η), η Μογγολία (69η), η Μαυριτανία (55η), η Γκάνα (26η) και η Τζαμάικα (8η), μεγάλη ευθύνη φέρουν τα ίδια τα ΜΜΕ που ενημερώνουν τον ελληνικό λαό σύμφωνα προς τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Eurogroup της Πέμπτης και πώς το «αντιμετώπισε» η ιδιωτική τηλεόραση.
Μόλις έγινε κατανοητό ότι η χώρα δεν πρόκειται να καταστραφεί, ότι το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης και ότι η Ελλάδα μπαίνει στον δρόμο για την έξοδο της στις Αγορές και την απαλλαγή της από την επιτροπεία, η πλειονότητα των ιδιωτικών καναλιών αποφάσισε ότι το θέμα δεν είχε πλέον… ενδιαφέρον και το έριξαν στις ταινίες.
Οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών έκριναν ότι δεν υπήρχε λόγος να διακόψουν τη ροή τους, προκειμένου να ενημερώσουν το τηλεοπτικό κοινό για τα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup, που σε περίπτωση άλλου αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι θα είχαν επιστρατευτεί άπαντες για να προκαλέσουν πανικό στην κοινωνία και να ασκήσουν άγρια αντιπολίτευση.
Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον δεν «συγκινήθηκε» ούτε με τη συνέντευξη Τύπου των Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πιερ Μοσκοβισί, Κλάους Ρέγκλινγκ και Κριστίν Λαγκάρντ, οι οποίοι μίλησαν για την εξαιρετική προσπάθεια που έγινε από την ελληνική πλευρά όλο το προηγούμενο διάστημα.
Μοναδικές εξαιρέσεις ήταν τα μικρά κανάλια «Action24» και «Blue Sky». Όλα τα υπόλοιπα έδειχναν… ταινίες.
Για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός είχε ως μοναδική του πηγή πληροφόρησης το διαδίκτυο.
Σε ό,τι αφορά την ελληνική τηλεόραση, σαφώς και δεν είναι υποχρεωμένοι να λιβανίσουν την κυβέρνηση.
Είναι όμως υποχρεωμένοι να μεταδίδουν τις ειδήσεις και όχι να ρίχνουν «μαύρο» στην ενημέρωση μέχρι να συναποφασίσουν στα «διευθυντήρια» τους ποια γραμμή υπονόμευσης θα ακολουθήσουν.
Ότι φοβούνται να μεταδώσουν ακόμα και την είδηση, έστω και αρνητικά, φανερώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εγχώριας τηλεοπτικής δημοσιογραφίας δεν είναι η μεροληψία της αλλά η ανικανότητα των ινστρουκτόρων της.
Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ο ελληνικός λαός έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στην τηλεόραση και στην απροκάλυπτη και χυδαία προπαγάνδα της, που συναγωνίζεται εκπομπές βόρειας Κορέας, με πρώτον και καλύτερο τον ΣΚΑΪ, ο οποίος πίσω από τα ωραία σκηνικά και τα νεανικά πρόσωπα όλο και περισσότερο μοιάζει στο ιστορικό κανάλι 29 του Γιώργου Κουρή.

_________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Πιο ξινοί και από τον Σόιμπλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...