Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017

Βαδίζοντας στα χνάρια του αυθεντικού νουάρ

 PORTRAIT IN BLACK (Η ομορφιά της αμαρτίας)
1960  ΗΠΑ
Είδος : Μελοδραματικό νεο-νουάρ

Σκηνοθεσία :Μάικλ Γκόρντον (1909-1993)
Σενάριο:Άιβαν Γκοφ, Μπεν Ρόμπερτς (Βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό τους έργο)

Παίζουν:Λάνα Τάρνερ, Άντονι Κουίν, Ρίτσαρντ Μπέιζχαρτ, Σάντρα Ντι, Τζον Σάξον, Ρέι Γουόλστον, Άννα Μέι Γουόνγκ

Υπόθεση

Ο ηλικιωμένος εφοπλιστής Ματ Κάμποτ, ο  τυραννικός σύζυγος της Σίλα ,  μιας νεότατης και όμορφης κυρίας,  είναι  βαριά άρρωστος, αλλά επιδεικνύει απίστευτη αντοχή, αρνούμενος να μεταβεί εις τας ουρανίους μονάς.
Η μοιραία Σίλα ,  προσδοκώντας τον άμεσο  θάνατό του αλλά  και για χάρη του μικρού παιδιού της , δεν τον εγκαταλείπει και υφίσταται αφάνταστες ταπεινώσεις από τον δεσποτικό Ματ .
Ώσπου μια μέρα αποφασίζει να σπάσει τα δεσμά της  και να επιταχύνει  τη μετάβασή του στον άλλο κόσμο διά της πανάρχαιας μεθόδου απαλλαγής των κακών συζύγων, το... δηλητήριο. Σ΄αυτό θα τη βοηθήσει ο εραστής της, που τυχαίνει να είναι  ο οικογενειακός γιατρός, που κουράρει  τον  κακό σύζυγο.
Έτσι ο Ματ βγαίνει από τη μέση κι, ενώ όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά και το διαβολικό ζευγάρι είναι έτοιμο να χαρεί απερίσπαστο τον έρωτά του μαζί με τα πλούτη του , συμβαίνει το αναπάντεχο:μια ανώνυμη επιστολή θα τινάξει το  "χάπι εντ " των διαβολικών εραστών στον αέρα   και τα γεγονότα θα πάρουν μια καταιγιστική τροπή , που θα καθηλώσουν το θεατή έως  την αναπόφευκτη  "κάθαρση" .
...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...