Σάββατο, Απριλίου 22, 2017

Ο ορισμός του ευτελισμού της σοβαροφανούς δημοσιογραφίας

Αποτέλεσμα εικόνας για fake news


ΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ  ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΦΤΕΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ
 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
 
Τα δελτία του Alpha και του "Ε"  "κατάφεραν" να υποπέσουν σε μνημειώδη γκάφα και να δώσουν επικές διαστάσεις στον ορισμό   “fake news” (ψεύτικες ειδήσεις), παίρνοντας ως αληθινό ένα απόσπασμα από την ταινία The Interview (Η Συνέντευξη), η οποία κυκλοφόρησε το 2014 και στην οποία εμφανίζεται ένα
κοριτσάκι από τη Β. Κορέα να τραγουδάει ακαπέλα σε μια πλατεία της πρωτεύουσας μπροστά σε χιλιάδες κόσμου: "Μακάρι οι ΗΠΑ να εκραγούν σε μια μπάλα πύρινης κόλασης, μακάρι να αναγκαστούν να πεινάσουν και να παρακαλάνε και να αφανιστούν από αρρώστια {...} Να πεθάνεις Αμερική, να πεθάνεις! Σε παρακαλώ γιατί δεν πεθαίνεις; Θα γέμιζες τη μικρή μου καρδιά με χαρά".

1. H "ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ " ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ "Ε" 

Ευαγγελάτος : “Είναι ένα κοριτσάκι, μια αθώα γλυκιά φατσούλα, η οποία με όλον αυτόν τον τρόπο της απλότητας και της αθωότητας απαγγέλλει λόγια μίσους, που είναι φοβερά να τα βάζεις σε ένα παιδί”.
 
 “Συγκλονίζουν και προκαλούν σοκ, είναι ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει με πρωταγωνιστή ένα μικρό από το καθεστώς της Β. Κορέας που είναι πολύ χαρακτηριστικό του μίσους του καθεστώτος προς τις ΗΠΑ. Του μίσους που καλλιεργεί”.
 "Ανατριχιαστικό!! Ακόμα και κοριτσάκι έβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν να απειλήσει τις ΗΠΑ"

"Τόσο μίσος πραγματικά!...”

2.  H "ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ " ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ  ΣΡΟΪΤΕΡ ΣΤΟΝ "Ε"
 "Ανατριχιαστικό βίντεο από Β. Κορέα, απειλές και κατάρες για ΗΠΑ". 
 "Οι απειλές για πυρηνικό χτύπημα προκαλούν την οργή των ΗΠΑ".
 "Δεν είναι η πρώτη φορά που η Β. Κορέα χρησιμοποιεί τα προπαγανδιστικά μέσα. Δεν θα σχολιάζουμε κάθε φορά που χρησιμοποιεί προπαγάνδα". 
"Ο Πούτιν φοβούμενος επέμβαση ΗΠΑ, στέλνει στρατό στα σύνορα με Β. Κορέα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...