Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017

Σωρεία παρατυπιών αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην Υγεία για το 2016

Δημοσιεύθηκε:
HOSPITAL
Σωρεία παρατυπιών παραθέτει η έκθεση ελέγχου για το 2016 των επιθεωρητών Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης σε ιατρούς, φαρμακοποιούς και κλινικάρχες. Σύμφωνα με την «Ημερησία», η έκθεση, την οποία έχει στα χέρια της η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, αποκαλύπτει εικονικές συνταγές, καταχρηστικές χρεώσεις και «μαϊμού» διαγνώσεις για ακόμη μια φορά.
Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκε περίπτωση ασφαλισμένης που αναγκάστηκε να δωρήσει σε δημόσιο νοσοκομείο νευροδιεγέρτη ουροδόχου κύστης προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση εμφύτευσης, καθώς το νοσοκομείο δεν μπορούσε να καλύψει τη δαπάνη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η ίδια η ασθενής διεκδίκησε τη σχετική δαπάνη από τον ασφαλιστικό της φορέα.
Η έκθεση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάνει ειδική αναφορά σε καταγγελίες ασφαλισμένων ότι συμβεβλημένοι ιατροί απαιτούσαν επιπλέον αμοιβή, με το αιτιολογικό ότι είχε συμπληρωθεί το όριο των 200 επισκέψεων τον μήνα. Ο έλεγχος σε τουλάχιστον 30 περιπτώσεις κατέδειξε ότι οι ιατροί δεν είχαν συμπληρώσει το ανώτατο όριο των 200 επισκέψεων και δεν δικαιούντο να αιτούνται αμοιβή από τον ασφαλισμένο.
Σε άλλη περίπτωση, εντοπίστηκε ιατρός του ΕΣΥ ο οποίος λειτουργούσε παράνομα ιδιωτικό ιατρείο και εισέπραττε αμοιβή από ασφαλισμένους για την επίσκεψη και τις διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες που πραγματοποιούσε. Οι επιθεωρητές εντόπισαν και συνταγές αντιψυχωσικών φαρμάκων, σε ΑΜΚΑ ασφαλισμένων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους, δεν πάσχουν από τις σχετικές νόσους που αναφέρονται στις συνταγές. 
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι διερευνήθηκε υπόθεση φαρμακείου, όπου ο φαρμακοποιός χρέωσε καταχρηστικά περίπου 260.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ ενώ σε άλλο φαρμακείο ο φαρμακοποιός είχε υποβάλλει τιμολόγια που δεν ανταποκρίνονται στην αξία των συνταγών που έχει καταθέσει και έχει αποζημιωθεί για αυτά. Η ζημία υπολογίζεται περίπου σε 148.000 ευρώ. Σε άλλο φαρμακείο, ο έλεγχος κατέδειξε ότι ο φαρμακοποιός είχε υποβάλλει τιμολόγια που δεν ανταποκρίνονται στην αξία των συνταγών που έχει καταθέσει και έχει αποζημιωθεί για αυτά. Η ζημία υπολογίζεται περίπου σε 88.500 ευρώ και ήδη η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελία.
Οι επιθεωρητές έδωσα μεγάλη έμφαση και στη συνταγογράφηση, όπως και στην διαδικασία αναγραφής σκευασμάτων ειδικής διατροφής σε τρεις νομούς στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ερευνήθηκαν οι ιατροί με τη μεγαλύτερη συνταγογράφηση και από την έρευνα προέκυψε: αναγραφή σκευασμάτων ειδικής διατροφής με αναληθή αναγραφή διαγνώσεων-νόσων, από τις οποίες δεν πάσχουν οι ασφαλισμένοι, αλλά αυτές συνάδουν με τις αναφερόμενες στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχής Υπηρεσιών και αναγράφονται στις γνωματεύσεις για να δικαιολογήσουν τη χορήγηση και αποζημίωση. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν προκύπτει ότι οι ιατροί έχουν εξετάσει τους ασθενείς.
Τέλος, σε 15 επιτόπιους ελέγχους που έγιναν από τους επιθεωρητές σχετικά με επιθέματα κατακλίσεων, διαπιστώθηκε υπερσυνταγογράφηση επιθεμάτων και διαμεσολάβηση της προμηθεύτριας εταιρείας. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν εξεταστεί από τους συγκεκριμένους γιατρούς και στην πλειοψηφία τους δεν τους γνωρίζουν

 Κλείσε δωρεάν ραντεβού σε ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΙ χωρίς να πληρώνεις 4ψήφια και πιθανόν να σε εξαπατούν οι γιατροί για τα 200 δωρεάν ραντεβού
11-eopyy 
Τα τετραψήφια νούμερα για να κλείσεις ένα ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ φυσικά και τα γνωρίζεις. Επίσης ξέρεις πως χρεώνεσαι για να κλείσεις το ραντεβού σου.
Αυτό όμως που πιθανόν να μη γνωρίζεις, είναι πως δε χρειάζεται να καλείς 4ψηφια νούμερα για να κλείσεις το ραντεβού σου και να πετάς άδικα χρήματα.
Φυσικά αυτό δεν σου το έχει πει κανείς, αφού εντέχνως σου έχουν αποκρύψει πως έχεις αυτή τη δυνατότητα.
Μπορείς μέσα από τη σελίδα του ΕΟΠΥΥ να αναζητήσεις το γιατρό που θες να κλείσεις ραντεβού, μέσα από την ανάλογη φόρμα εύρεσης.


ΠΩΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΤΑ 200 ΔΩΡΕΑΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Κάθε γιατρός, υποχρεούται να δέχεται δωρεάν 200 ασθενείς / μήνα. Οσες φορές όμως έτυχε να καλέσω για ραντεβού, όλοι μου λέγανε παραδόξως πως είχανε κλείσει όλα τα δωρεάν ραντεβού και πως θα έπρεπε να πληρώσω για να με δεχτούν.
Αρκετοί δηλαδή γιατροί, πιθανόν να σε εξαπατούν λέγοντας σου πως έχουν συμπληρωθεί τα ραντεβού.
Η σελίδα όμως του ΕΟΠΥΥ αναφέρει πόσα διαθέσιμα ραντεβού έχει ακόμα ο ιατρός. Ετσι λοιπόν δε μπορεί κανείς τυχόν να σε εξαπατήσει…
• Κάνε κλικ ΕΔΩ για να βρεις γιατρούς και τα διαθέσιμα δωρεάν ραντεβού
• Κάνε κλικ ΕΔΩ για συμβεβλημένους προμηθευτές υγείας ( διαγνωστικά κέντρα, γιατρούς, κλπ... ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...