Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσκοπησειςΔεν ξέρω, δεν απαντώ

Ήμασταν και θα μείνουμε για πάντα μία μικρή χώρα σε πολύ καλή γεωπολιτική θέση στην Ευρώπη. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά κατά βάθος ξέρουμε την πικρή αλήθεια. Δεν θα είμαστε ποτέ ισότιμοι παίκτες!
Στην Βουλή προτάθηκε η σύσταση προανακριτικής εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το όνομα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου (υπουργός Εθνικής Άμυνας 2001-2004) αναγράφεται σε λίστα καταθετών εξωτερικού μεγάλων χρηματικών ποσών (1,3 εκατ. ευρώ στην τράπεζα HSBC, στο όνομα της συζύγου του). Ο ίδιος καταδικάστηκε για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 2009.
Ήμασταν και θα μείνουμε για πάντα μία μικρή χώρα σε πολύ καλή γεωπολιτική θέση στην Ευρώπη. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά κατά βάθος ξέρουμε την πικρή αλήθεια. Δεν θα είμαστε ποτέ ισότιμοι παίκτες! Ιστορικά, διπλωματικά και κυρίως οικονομικά μας εκμεταλλεύονται και είμαστε πειραματόζωα. (Βιώσιμο χρέος; ΔΝΤ - Ε.Ε. πολιτική διαπραγμάτευση). Όπως παίζει η γάτα με το ποντίκι. Κατά την ιστορική μας διαδρομή έχουμε υποστεί πολλές ταπεινώσεις και εξευτελισμούς. Μας πρόδωσαν πολλάκις και μας έχουν “στην απέξω” σε πολλά πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια. Δεν μας αγαπάνε, αλλά σχηματίζονται προσωρινές συμμαχίες για να περάσουν τον κάβο άλλες χώρες. Παρέχουμε ασφάλεια για πολλά γεγονότα. Είμαστε σίγουρη θυσία στο πιάτο των συμφερόντων. Κανείς δεν μας ρωτάει. Επιφανειακά ελεύθερη, δημοκρατική και ανεξάρτητη χώρα. Προτεκτοράτο στην πραγματικότητα. Στο ταμείο θα ανακαλύψουμε ότι είμαστε αυτοί που θα πληρώσουν περισσότερα.
Οι Έλληνες, από την αρχαιότητα, ξέρουν, καταλαβαίνουν, κάνουν θυσίες και ελίσσονται για να επιβιώσουν στον καθημερινό αγώνα για την αξιοπρέπεια... Όταν τους ρωτάς τι κόμμα ψηφίζουν, θα σου απαντήσουν ότι δεν ξέρουν και δεν απαντούν. Ηθελημένη ασάφεια, αφού ψηφίζουν αυτό που τους συμφέρει ή αυτό στο οποίο πιστεύουν. Ξέρουν και διαβάζουν τα μικρά γράμματα στις ειδήσεις. Καταλαβαίνουν ότι μερικοί “φίλοι” επενδύουν στην αποτυχία της χώρας μας. Ξέρουν πού πάει το πράγμα. Δεν ξαφνιάστηκαν όταν είδαν αύξηση των πωλήσεων όπλων μετά από απειλές (πραγματικές ή ψεύτικες) για εισβολή σε ξένα εδάφη. Γιατί τρέξαμε να αγοράσουμε οπλικό εξοπλισμό ενώ ήμασταν σε ειρήνη επί εποχής Παπαντωνίου και Σημίτη; Τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας αποτελούσαν ανέκαθεν πηγή κινδύνων για διαφθορά δομών και προσώπων. Μήνες πριν, τα ΜΜΕ έλεγαν για βέβαιες τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και το πληρώσαμε ακριβά (τετραπλάσιο το κόστος εν συγκρίσει με το Σίδνεϊ). Σαν καλοί οικοδεσπότες, για παροχή ασφάλειας αυτών των Αγώνων σηκώσαμε στις πλάτες μας τεράστιο οικονομικό βάρος, μεγαλύτερο των οικονομικών μας κερδών (σύστημα C4Ι). Για τρεις μήνες νοικιάσαμε 1.700.000 ευρώ το περίφημο Ζέπελιν (που με αέρα 5 μποφόρ δεν μπορούσε να πετάξει) για να παρακολουθεί από ψηλά τις κινήσεις, ύποπτες και μη, των πιθανών τρομοκρατών. Για να καταπατήσει και τα δικαιώματα των πολιτών.
Για την περίπτωση του κυρίου Παπαντωνίου πόσοι θα απαντήσουν «δεν ξέρω, δεν απαντώ», ενώ ήταν εκεί και ήξεραν. Για την απάτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...