Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

«Φασισμός Α.Ε.»


Αποτέλεσμα εικόνας για Άρη Χατζηστεφάνου«Φασισμός Α.Ε.»: ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου

Η ομάδα που μας έδωσε τα crowdfunded ντοκιμαντέρ «Debtocracy» του «Catastroika» έριξε και  μια καθαρή ματιά στο κύμα του φασισμού που σαρώνει την Ευρώπη.


Οι δημιουργοί του «Φασισμός Α.Ε.» ξεκαθαρίζουν  στο βίντεο που αναρτούμε ότι «φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν». Ότι «η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας».
Ακριβώς γι΄ αυτό  διηγούνται  μέσα από την ταινία τους «άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Ταξιδεύουν  από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της Κατοχής, του Εμφυλίου και της δικτατορίας της 21ης Απριλίου και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.»
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία του «Φασισμός Α.Ε.» υπογράφει ο Αρης Χατζηστεφάνου, τη δημοσιογραφική έρευνα ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης, ενώ τη συνολική ευθύνη της παραγωγής έχει ο Θάνος Τσάντας. Η μουσική επιμέλεια είναι του Ερμή Γεωργιάδη.
Το «Φασισμός Α.Ε.»   συνέχισε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα αυτόνομης χρηματοδότησης, το οποίο ξεκίνησε με το «Debtocracy» και το «Catastroika».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)