Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

Ο απεχθής κόσμος των "καθωσπρέπει" υποκριτών

Ο εννιάχρονος Βικτόρ δεν είναι  τυχαίο παιδί. Διαθέτει  τα σωματικά χαρακτηριστικά αλλά και το  μυαλό και την  ευαισθησία  ενός ώριμου άνδρα. Το χαρισματικό αυτό παιδί θα  ανακαλύψει μέσα σε μια βραδιά τη φρίκη του  κόσμου των "καθωσπρέπει"  αστών  που ζουν μέσα στην υποκρισία και τις κοινωνικές συμβάσεις.
Ο Βικτόρ θα γνωρίσει μέσα  σε ένα βράδυ  όλες τις εμπειρίες της ζωής και στο τέλος της βραδιάς θα έχει αναλωθεί και θα πεθάνει. 
 ____________________________
"Το έργο θίγει τις αθλιότητες της αστικής οικογένειας, όπως η μοιχεία και η αιμομιξία, χρησιμοποιώντας έναν αθυρόστομο και σοκαριστικό λόγο, παράλληλα με μια σουρεαλιστική ποίηση. Κάποια στοιχεία που συναντούμε είναι : το κολλάζ ετερόκλητων κειμένων, η περιφρόνηση για τη συνέπεια και συνέχεια των διαλόγων, για την ψυχολογική δικαίωση των προσώπων και για την αληθοφάνεια της πλοκής. Αντιθέτως, βλέπουμε μια προτίμηση για την έκπληξη, το υπέρογκο, το γκροτέσκο, το ενδιαφέρον για τα όνειρα, το παραλήρημα, την τρέλα και για την έξαρση του ερωτικού στοιχεί.
Η πορεία του από το άδολο, παιχνιδιάρικο γέλιο προς στην αποκάλυψη της δυσωδίας, προς τη θλίψη, τη γνώση, έχει φυσιολογικό τέρμα της τον θάνατο"

(Από το πρόγραμμα της παράστασης του ΚΘΒΕ)

________________________________
Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Νάουσας προσέθεσε άλλη μια θαυμάσια παράσταση στο πλήθος των πετυχημένων μεταφορών στο σανίδι μεγάλων θεατρικών έργων.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...