Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

Μνήμη ενός Μεγάλου Έλληνα

 

Αντίβαρο αντισταθμιστικών στη μείωση αφορολόγητου, συντάξεων. Τι προτείνει η κυβέρνηση

 

*Νίκος Κούνδουρος - Βικιπαίδεια

«1922» : MIA ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ,

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σκηνοθέτης: ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
Είδος: ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ

Σενάριο: ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΡΡΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
Σενάριο,Αρχική Πηγή: ΒΕΝΕΖΗΣ ΗΛΙΑΣ "ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 31328" (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ)

Σύνοψη της υπόθεσης:
Βασισμένη στο βιβλίο του Ηλία Βενέζη "Το νούμερο 31328", η ταινία του Νίκου Κούνδουρου αφηγείται μέσα από την προσωπική τραγωδία τριών προσώπων, την Μικρασιατική καταστροφή και την μαρτυρική πορεία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο θάνατο από τα στρατεύματα του Κεμάλ αλλά και τις ένοπλες ομάδες Μουσουλμάνων. Η γυναίκα ενός εμπόρου, μια δασκάλα και ένας δεκαεφτάχρονος προσπαθούν να επιβιώσουν ακολουθώντας την φάλαγγα των αιχμαλώτων στα βάθη της Μικράς Ασίας. Η δασκάλα θα δολοφονηθεί από έναν Τούρκο, η γυναίκα του εμπόρου θα χάσει τα λογικά της και μόνο ο νεαρός θα καταφέρει να σωθεί.Για λόγους διπλωματικούς και πολιτικούς, η προβολή της ταινίας υπήρξε απαγορευμένη μέχρι το 1982.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...