Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017

Η ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ DNA ΜΙΑΣ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ


Η Αγγελική Τουμπανάκη ασχολείται με τη τζαζ, με παραδοσιακούς ρυθμούς και μουσικές και με την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φωνής. Είναι η δημιουργός και η τραγουδίστρια των μουσικών σχημάτων «Toubanaki & the Buzz Bastardz» (fusion balkan jazz) και «Jazz plus» project (modern vocal jazz).
Φοίτησε στο τμήμα της τζαζ (αυτοσχεδιασμός, αρμονία, πιάνο) του Ωδείου Athenaeum με τον Σύλβιο Σύρρο και παράλληλα σπούδασε τεχνική φωνής SLS με την Σοφία Νοητή. Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιού, κλασικής κιθάρας και παραδοσιακών κρουστών (νταούλι, μπεντίρ). Η Α. Τουμπανάκη ήταν η δημιουργός και τραγουδίστρια της μουσικής παράστασης «Colpo Grosso» της οποίας επιμελήθηκε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία και η οποία παρουσιάστηκε σε διάφορες μουσικές και θεατρικές σκηνές από το 2008 έως το 2010.Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με τον διεθνούς φήμης μπασίστα Cameron Brown (Bassano del Grappa, Ιταλία 2010) και τον διάσημο περκασιονίστα Onur il (Descarga project 2013).
Έχει εμφανιστεί σε μουσικές και θεατρικές σκηνές στην Αθήνα όπως Gazarte, Μικρό Παλλάς, Half Note, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Κύτταρο, Ιανός, κ.α αλλά και στο εξωτερικό, London, Oxford, Reading, Newcastle, Bassano del Grappa.
Εκτός από το συγκρότημα «Toubanaki & the Buzz Bastardz», με το οποίο ηχογραφεί την πρώτη της δισκογραφική δουλεία και το «Jazz plus» project με τον τζαζ κιθαρίστα Γρηγόρη Ντάνη και τον μπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου, συνεργάζεται με το συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε νέες και παλιές του συνθέσεις και με την αρπίστρια Maria Christina & the 7 pedals σε μια πειραματική μουσική πράξη, με λούπες, πετάλια και παραμορφώσεις, χρησιμοποιώντας την φωνή της ως μουσικό όργανο. Η Α. Τουμπανάκη παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές, ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη Μοριακή Βιολογία (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών). Πλέον, αφιερώνει το χρόνο της ολοκληρωτικά στη μουσική και στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φωνής ως μουσικό αυτοσχεδιαστικό όργανο.

Πηγή: fractalart.gr
**********************************
 Οι Buzz Bastardz συστήθηκαν το 2014  με… θόρυβο και πλούσια ηχοχρώματα, όπως ακριβώς είχαν «υποσχεθεί» από τις πρώτες τους εμφανίσεις. Η Αγγελική Τουμπανάκη μίλησε στο musicpaper.gr σε ένα ολοήμερο οδοιπορικό στις γειτονιές της Αθήνας, από την κεντρική Αγορά έως και το στούντιο (Kyriazis Studios), όπου ηχογραφήθηκε ο δίσκος των Buzz Bastardz (με ηχολήπτη τον Τάσο Μπακασιέτα)Δημοσιογραφική επιμέλεια: Σωτήρης Μπέκας
Επιμέλεια βίντεο: Σταύρος Συμεωνίδης – Αθηνά Σούλη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...