Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2017

  Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «4.1 miles» της Δάφνης Ματζιαράκη διεκδικεί Όσκαρ!

Αποτέλεσμα εικόνας για 4.1 miles
  • Τις υποψηφιότητές των βραβείων Όσκαρ ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.
  • Ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων βρίσκεται και εκείνο της Δάφνης Ματζιαράκη για το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «4.1 miles» για το Προσφυγικό.

Η Δάφνη Ματζιαράκη, υποψήφια για Οσκαρ στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους με την ταινία της «4.1 Miles», είναι παιδί του «Σκάι» και της «Καθημερινής», από όπου ξεκίνησε άλλωστε την δημοσιογραφική της σταδιοδρομία.
Στο ραδιόφωνο του «Σκάι» παρουσίαζε επί πέντε χρόνια το EuRaNEt, μια εκπομπή για ευρωπαϊκά θέματα, ενώ έκανε συχνά ανταποκρίσεις στην τηλεόραση του «Σκάι» με την ίδια θεματολογία.
Οταν μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο άρχισε να στέλνει κομμάτια και στην «Καθημερινή» για ζητήματα, όπως η προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα το 2012 και ο εορτασμός της Ημέρας των Ευχαριστιών από τους Ινδιάνους.
Το ντοκιμαντέρ της καταγράφει τις  επιχειρήσεις των λιμενικών αρχών της Λέσβου και του κυβερνήτη Κυριάκου Παπαδόπουλου, να σώσουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές του ελληνικού νησιού από τα τουρκικά παράλια. Επί τρεις εβδομάδες παρακολούθησε τον Παπαδόπουλο στο σκάφος του να δίνει καθημερινές μάχες για να σώσει αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους.
Η υποψηφιότητά της δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο η βράβευσή της με ένα από τα φοιτητικά Όσκαρ που δίνει κάθε χρόνο η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών σε σπουδαστές αμερικανικών πανεπιστημίων. Παραγωγός είναι το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, όπου η Δάφνη Ματζιαράκη σπουδάζει δημοσιογραφία.
Δείτε το βίντεο με τα «4.1 μίλια» της Δάφνης Ματζιαράκη, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των NYT:


......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...