Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2016

ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, στις 8.30μμ θα παρουσιαστούν δύο θεατρικοί μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο «Επικήδειος» και ο «Πανηγυρικός».
Οι διοργανωτές αναφέρουν για τις θεατρικές παραστάσεις: «Ο ήρωας στον ένα μονόλογο, είναι ένας συγγραφέας που μόλις επιστρέφει στο σπίτι του από την κηδεία ενός μετριότατου, κατά τη γνώμη του, συναδέλφου τηλεφωνεί σε έναν φίλο του κορυφαίο συγγραφέα ο οποίος ασθενεί, ξετυλίγοντας το κουβάρι της απίστευτης ματαιοδοξίας του ανθρώπου.
Θα μπορούσε ο «Επικήδειος» να χαρακτηριστεί ως μακάβρια κωμωδία αλλά είναι τέτοιος ο τρόπος που ο ήρωας του έργου απευθύνεται στον άρρωστο φίλο του που ο θεατής κινδυνεύει να τον συμπαθήσει για τη νοσηρή ή ευρηματική του διαολιά.
Η υστεροφημία και ο εγωισμός του τον οδηγούν σε παρανοϊκά μονοπάτια της σκέψης. Είναι τρελός; Είναι η φύση του ανθρώπου που επιζητά με κάθε τρόπο την αναγνώριση; Είναι ο κρυμμένος μας εαυτός σ’ αυτόν που πολλές φορές λέμε τα πιο απίστευτα theatriko-deppathπράγματα; Ο θεατής θα διαλέξει.
Και από την άλλη υπάρχει ένας Δήμαρχος σε κάποια επαρχιακή πόλη, όχι εκλεγμένος, αλλά δοτός κατά τη διάρκεια της χούντας και την ημέρα που αποφασίζει ενώπιον των αρχών να τιμήσει τον ευεργέτη της περιοχής του, για την ίδρυση του κονσερβοποιείου «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΥΡΝΟΣ Ε.Π.Ε.», όλα του έρχονται ανάποδα.
Είναι η πιο σημαντική ίσως στιγμή της ζωής του παρουσία του σεβασμιοτάτου, του εξοχοτάτου, και λοιπών …οτάτων δυνάμεων, αλλά ο ευέξαπτος χαρακτήρας του τον οδηγεί, αφού τα βάζει με νεκρούς και ζώντες, στο δρόμο ενός βατερλό αυτογελοιοποίησης.
Συντελεστές τους είναι: στη Σκηνοθεσία ο Θεόφιλος Λάλος, τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει η Ντίνα Ντισλή, ενώ ο σχεδιασμός, η εικονογράφηση και οι δημόσιες σχέσεις ανήκουν στη Σοφία Ιεροδιακόνου.
Ερμηνεύουν: Τον “Επικήδειο” ο Θεόφιλος Λάλος και τον “Πανηγυρικό” ο Ηλίας Μπερμπέρης«.
Info:
Προπώληση εισιτηρίων: 3,5€ στη γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης Τιμή εισόδου: 5€ Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6971 671 772

Δεν υπάρχουν σχόλια: