Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016

Τέχνουργώντας με σύρμα

Γεννημένος στο Ναϊρόμπι της Κένυας, ο Ιβάν πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αφρική, την Αγγλία, την Ουαλία και τη Γερμανία. Όταν δεν απολάμβανε το φυσικό περιβάλλον, ο Ιβάν ασχολιόταν με  όλες τις μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, και άρχισε να ζωγραφίζει  πουλιά και την άγρια ​​ζωή της Αφρικής.
 Ως ενήλικας, εργάστηκε κυρίως στον τομέα των κατασκευών, αλλά και η τέχνη ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος της ζωής του , ξοδεύοντας γι αυτήν   όλο τον ελεύθερο χρόνο του.
Ο Λόβατ μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1994. Σήμερα ζει στο Gold Coast Hinterland.
 Εμπνευσμένος από το νέο περιβάλλον του,  επικεντρώθηκε  με ενθουσιασμό στη δημιουργική χειροπρακτική, φτιάχνοντας γλυπτά από σύρμα, μετέτρεψε δηλαδή ένα υλικό που καλύπτει ανάγκες της καθημερινότητάς μας σε μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης.
Η φιλοσοφία του  είναι να φτιάχνει έργα  προσβάσιμα από τον απλό λαό , όπως αναγνωρίσιμες διασημότητες  . Το έργο του Ιβάν Λόβατ  είναι ειλικρινές,  συχνά εκκεντρικό και συνάμα  διασκεδαστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...