Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2016

Κι όμως , ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ στην Ελλάδα των Μνημονίων!

  • Διαλέξεις Μ. Φραγκουλάκη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (6 & 7/12/16)

    Η κ. Μαρία Φραγκουλάκη (Cardiff University) θα πραγματοποιήσει δύο διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
    Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20.30
    Ο Ομηρικός Θουκυδίδης: Μύθος και Ιστορία, Χώρος και Συλλογική Μνήμη
    Η εκδήλωση θα γίνει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
    Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ώρες 17.30-20.30
    Η πρόσληψη των Περσικών Πολέμων στον Θουκυδίδη
    (στο πλαίσιο του Σεμιναρίου της κας Ταμιωλάκη)
    Η εκδήλωση θα γίνει στην Αίθουσα 8 - Διδακτήρια Φιλοσοφικής Σχολής
    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. http://www.philology.uoc.gr/events/
  • Παρουσίαση βιβλίου (4/12/16)

    Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ υποδέχεται στο FOUGARO Le Café (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο) την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το Κλαρινέτο» από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
    Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
  • Παρουσίαση βιβλίου (27/11/16)

    Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Μακρυνιώτη "Τάξε μου". Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα εκδηλώσεων των εκδόσεων Αλεξάνδρεια (Κωλέττη 31, Αθήνα).
    Θα μιλήσουν οι:
    Νέλλη Ασκούνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Δημήτρης Παπανικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
    Νάνσυ Ταλούμη, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
    Διηγήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός
    Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη
  • 1ο Διεθνές Συνέδριο: Έγκλημα και Κρίση. Γραφές και μεταγραφές της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας (2-3/12/16)

    Το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και την προξενική αρχή της Γαλλικής Δημοκρατίας, διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: Έγκλημα και Κρίση. Γραφές και μεταγραφές της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας, στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.
    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. http://echo.frl.auth.gr/polar/index.php?option=com_sppagebuilder...
  • Πέθανε η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βούλα Μάστορη

    http://kids-in-action.gr/wp-content/uploads/2014/10/voula160.jpg
    Έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο κατέληξε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, σε ηλικία 71 ετών, η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βούλα Μάστορη.
    Η Βούλα Μάστορη ήταν συγγραφέας κυρίως παιδικής λογοτεχνίας από το 1974, κι έχει στο ενεργητικό της πάνω από 40 βιβλία μέχρι τώρα για παιδιά και τρία για ενήλικες.
    Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2005 και με αναγραφή στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα IBBY. Ήταν υποψήφια για το διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2008, και είναι υποψήφια και για το 2014.
    Αποσπάσματα βιβλίων της περιλαμβάνονται σε σχολικά ανθολόγια.
    πηγή: βικιπαίδεια (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1_%CE%9C%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B7)
  • Ημερίδα: Παιδεία ελευθερίας, κοινωνία επιλογών (29/11/2016)

    To Hellenic American College / Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων σας προσκαλούν σε ημερίδα με τίτλο: "Παιδεία ελευθερίας, κοινωνία επιλογών" που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, 18:00 στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
    Ομιλητές:
    Μαριέττα Γιαννάκου, τ. Ευρωβουλευτής, τ. βουλευτής και τ. υπουργός
    Τάσος Αβραντίνης, συγγραφέας, νομικός, αντιπρόεδρος της «Δράσης» και τ. δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων
    Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος Hellenic American University
    Συντονιστής:
    Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Δημοσιογράφος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Ελληνικό Τμήμα
    Είσοδος ελεύθερη
    Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Ηλεκτρονικές προεγγραφές: eventbrite
    Για πληροφορίες: +30 210 3680950, http://dialog.haec.gr/, events@haec.gr
  • Πρόσκληση σε Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας σε πρόσφυγες και μετανάστες (29/11/2016)

    Την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με τίτλο «Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες και μετανάστες».
    Η ημερίδα απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.), θα είναι όμως ανοιχτή σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς και θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65, Κτίριο ZEDA), από τις 8:30 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.
    Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης αποτελεί καταστατικό στόχο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού το Ίδρυμα έχει δημιουργήσει ψηφιακούς πόρους και εργαλεία, με σκοπό τη στήριξη των διδασκόντων/ουσών. Επίσης, διεξάγει τις παγκόσμιες εξετάσεις ελληνομάθειας, σύμφωνα με τα πρότυπα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς, για όλες τις γλώσσες.
    Η θεματολογία της ημερίδας εμπίπτει απολύτως στο επιστημονικό – ερευνητικό πεδίο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
    Στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας θα απαντηθούν ερωτήματα ως ακολούθως:
    - Πώς μπορεί ο διδάσκων/η διδάσκουσα την ελληνική γλώσσα να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτό;
    - Tι απαιτείται να γνωρίζει;
    - Ποια είναι τα «μέσα» που μπορεί να αξιοποιήσει και με ποιον σκοπό;
    H ημερίδα θα υλοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.
    Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις σε όσους/όσες παρακολουθήσουν την ημερίδα.

    Συνημμένα

    πρόγραμμα ημερίδας 29-11-2016 (pdf, 449KB)
  • Διαλέξεις και Ξεναγήσεις: Η Αθήνα αποκαλύπτει το οθωμανικό και οθωνικό της παρελθόν (17/10-28/11/16)

    Η Αθήνα αποκαλύπτει το οθωμανικό και οθωνικό της παρελθόν
    Διαλέξεις και Ξεναγήσεις
    Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία εγκαινιάζουν την συνεργασία τους με έναν κύκλο ομιλιών και θεματικών ξεναγήσεων στο κέντρο της Αθήνας. Σημαντικοί επιστήμονες θα μιλήσουν στο ευρύ κοινό για τα νεότερα δεδομένα της σύγχρονης έρευνας σχετικά με την Αθήνα στα τελευταία χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας και κατά την περίοδο της βασιλείας του Όθωνα (18ος-19ος αιώνας). Συντονιστές της συζήτησης που θα ακολουθεί τις διαλέξεις θα είναι αναγνωρισμένοι επιστήμονες, όπως η Δρ. Molly Greene, διεθνούς φήμης οθωμανολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Princeton. Η συμμετοχή του κοινού στις ομιλίες και στις ξεναγήσεις θα είναι ελεύθερη, με δυνατότητα κράτησης θέσεων στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Κάθε ομιλία θα μαγνητοσκοπείται και θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Σε όσους συμμετάσχουν στο σύνολο των διαλέξεων θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. συνημμένο

    Συνημμένα

  • Πρόγραμμα (pdf, 199KB)
Αφίσα (pdf, 877KB)
  • Προκήρυξη προγράμματος εξ αποστάσεως διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς φιλόλογους: Αρχαία Ελληνικά και Μέση Εκπαίδευση: Γνωστικό Αντικείμενο και Διδακτικές Προσεγγίσεις (Δεκέμβριος 2016-Φεβρουάριος 2017)

     

    Προκήρυξη προγράμματος εξ αποστάσεως διδασκαλίας
    Επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς φιλόλογους με τίτλο «Αρχαία Ελληνικά και Μέση Εκπαίδευση: Γνωστικό Αντικείμενο και Διδακτικές Προσεγγίσεις»
    Μετά την επιτυχή διεξαγωγή του παραπάνω προγράμματος υπό τη μορφή της διά ζώσης διδασκαλίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη το πανελλήνιο ενδιαφέρον διοργανώνει το ανωτέρω Πρόγραμμα στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης υπό τη μορφή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας με πρωτοποριακό υλικό (κείμενα, παραδείγματα, βιντεοσκοπημένες διδασκαλίες, έργα τέχνης) και με τις προδιαγραφές της διά βίου εκπαίδευσης. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει τρίμηνη διάρκεια και συνοδεύεται από βεβαίωση συμμετοχής και πιστοποιητικό επιμόρφωσης. Για την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης απαιτείται η εξ αποστάσεως παρακολούθηση 74 διδακτικών ωρών (με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, βιντεοσκοπημένη διδασκαλία των διδασκόντων, μελέτη υλικού και εκπόνηση δραστηριοτήτων) και επιπλέον μία προαιρετική διά ζώσης συνάντηση με φυσική παρουσία στο ΑΠΘ (6 ώρες), Σάββατο ή Κυριακή. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από αρχές Δεκεμβρίου 2016 μέχρι μέσα Φεβρουαρίου 2017.
    Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 17/10/2016 μέχρι 30/11/2016 στη διεύθυνση http://diaviou.auth.gr/application_form_ancient_greek_and_edu
    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. http://diaviou.auth.gr/ancient_greek_and_edu_e_elearning
  • Έξι διαλέξεις-μαθήματα στο ΕΚΠΑ: Ιστοριογραφία της μέσης βυζαντινής περιόδου: ιδεολογικά και εκδοτικά προβλήματα (25/10-29/11/16)

    Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού σεμιναρίου Βυζαντινή πεζογραφία Β΄του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, ο ομότιμος καθηγητής Αθανάσιος Μαρκόπουλος, θα προσφέρει έξι διαλέξεις-μαθήματα, από τις 25/10 μέχρι τις 29/11, με θέμα: Ιστοριογραφία της μέσης βυζαντινής περιόδου: ιδεολογικά και εκδοτικά προβλήματα.

  • Παρουσίαση νέων εκδόσεων από τις Παράξενες Μέρες (26 & 27/11/2016)

    Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες και το περιοδικό eyelands.gr προσκαλούν στο Polis Art Café στην Αθήνα, στις 26 και 27 Νοεμβρίου για την παρουσίαση των νέων τους εκδόσεων. Θα παρουσιαστούν οι συλλογές διηγημάτων «Ιστορίες του φθινοπώρου» και «Ιστορίες με χρώματα». Επίσης το συλλογικό βιβλίο από το εργαστήρι συγγραφής «Ταξίδι στο τέλος του κόσμου» αλλά και η συλλογή διηγημάτων του Αντώνη Τσιρικούδη «Εκεί που δεν το περιμένεις».
    Για περισσότερες πληροφορίες: https://paraxenesmeres.gr/2016/11/09/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-polis/
  • Παρουσίαση βιβλίου (27/11/16)

    Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Μακρυνιώτη "Τάξε μου". Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα εκδηλώσεων των εκδόσεων Αλεξάνδρεια (Κωλέττη 31, Αθήνα).
    Θα μιλήσουν οι:
    Νέλλη Ασκούνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Δημήτρης Παπανικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
    Νάνσυ Ταλούμη, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
    Διηγήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός
    Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη
  • Εγκαίνια της έκθεσης: Διαδρομή στο χρώμα και στο όνειρο (28/11/2016) 

     Το Μουσείο Καζαντζάκη τιμά τον ιδρυτή του, τον σπουδαίο Ηρακλειώτη σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιώργο Ανεμογιάννη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννησή του, διοργανώνοντας αναδρομική έκθεση σκηνογραφίας με τίτλο: «ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ». Η Έκθεση που αναδεικνύει τα 60 χρόνια πορείας του στο ελληνικό θέατρο θα φιλοξενηθεί στη Βασιλική Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, από 28 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2016. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Ηράκλειο).

  • Ημερίδα: Παιδεία ελευθερίας, κοινωνία επιλογών (29/11/2016)

    To Hellenic American College / Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων σας προσκαλούν σε ημερίδα με τίτλο: "Παιδεία ελευθερίας, κοινωνία επιλογών" που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, 18:00 στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
    Ομιλητές:
    Μαριέττα Γιαννάκου, τ. Ευρωβουλευτής, τ. βουλευτής και τ. υπουργός
    Τάσος Αβραντίνης, συγγραφέας, νομικός, αντιπρόεδρος της «Δράσης» και τ. δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων
    Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος Hellenic American University
    Συντονιστής:
    Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Δημοσιογράφος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Ελληνικό Τμήμα
    Είσοδος ελεύθερη
    Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Ηλεκτρονικές προεγγραφές: eventbrite
    Για πληροφορίες: +30 210 3680950, http://dialog.haec.gr/, events@haec.gr

     

  • Πρόσκληση σε Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας σε πρόσφυγες και μετανάστες (29/11/2016)

     

    Την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με τίτλο «Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες και μετανάστες».
    Η ημερίδα απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.), θα είναι όμως ανοιχτή σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς και θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65, Κτίριο ZEDA), από τις 8:30 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.
    Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης αποτελεί καταστατικό στόχο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού το Ίδρυμα έχει δημιουργήσει ψηφιακούς πόρους και εργαλεία, με σκοπό τη στήριξη των διδασκόντων/ουσών. Επίσης, διεξάγει τις παγκόσμιες εξετάσεις ελληνομάθειας, σύμφωνα με τα πρότυπα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς, για όλες τις γλώσσες.
    Η θεματολογία της ημερίδας εμπίπτει απολύτως στο επιστημονικό – ερευνητικό πεδίο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
    Στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας θα απαντηθούν ερωτήματα ως ακολούθως:
    - Πώς μπορεί ο διδάσκων/η διδάσκουσα την ελληνική γλώσσα να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτό;
    - Tι απαιτείται να γνωρίζει;
    - Ποια είναι τα «μέσα» που μπορεί να αξιοποιήσει και με ποιον σκοπό;
    H ημερίδα θα υλοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.
    Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις σε όσους/όσες παρακολουθήσουν την ημερίδα.

    Συνημμένα

    πρόγραμμα ημερίδας 29-11-2016 (pdf, 449KB)
  • 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning «Αξιοποίηση των ΤΠΕ στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα» (Πάτρα, 25-27/11/2016)

     

    Οι παρακάτω φορείς:
    * Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning
    * ΥΠ.Π.Ε.Θ.
    * ITYE “Διόφαντος»
    * Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας
    * Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε www.e-diktyo.eu <http://www.e-diktyo.eu>
    διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα συνεργατικά προγράμματα στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπ/ση «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα», στην Πάτρα στις 25, 26, 27 Νοεμβρίου 2016.
    Το συνέδριο είναι υπό την Αιγίδα του YΠ.Π.Ε.Θ.
    Σημαντικές Ημερομηνίες
    30 Σεπτεμβρίου 2016 * Υποβολή κειμένων σε πλήρη μορφή για όλες τις κατηγορίες εργασιών (σύμφωνα με το πρότυπο)
    23 Οκτωβρίου 2016 * Ενημέρωση αποδοχής
    6 Νοεμβρίου 2016 * Ανακοίνωση προγράμματος Συνεδρίου
    25-26-27 Νοεμβρίου 2016 * Διεξαγωγή Συνεδρίου
    Δικτυακός τόπος του συνεδρίου: http://www.etwinning.gr/conf2016/
  • Ελληνοβραζιλιάνικο Συμπόσιο για την ελληνική γλώσσα: Ταξιδεύοντας την Ελληνική Γλώσσα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο (30/11/16)

     

    Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυσή του, και σε συνεργασία με τον Τομέα Ελληνικών Σπουδών του Instituto de Letras του Πανεπιστημίου Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας (Universidade do Estado do Rio de Janeiro), διοργανώνει Ελληνοβραζιλιάνικο Συμπόσιο για την Ελληνική Γλώσσα, με τίτλο «Ταξιδεύοντας την Ελληνική Γλώσσα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο», την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6-9 μ.μ.
    Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Π.Τ.Ν. σε ζωντανή σύνδεση (μέσω skype) με την αίθουσα RAV 112 του Instituto de Letras, όπου θα βρίσκονται φοιτητές από τη Βραζιλία οι οποίοι μαθαίνουν Ελληνικά. Οι εισηγήσεις από την πλευρά των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα πορτογαλικά. Οι εισηγήσεις από την πλευρά των Καθηγητών του Πανεπιστημίου του Ρίο Ντε Τζανέιρο θα γίνουν επίσης στην ελληνική γλώσσα.
    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. http://www.uoi.gr/event/taxideuontas-tin-elliniki-glossa-sto-rio...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Jan Stanislawski (1860-1907)- Polish modernist painter and founder of various innovative art groups-Πολωνός μοντερνιστής ζωγράφος και ιδρυτής διαφόρων καινοτόμων ομάδων τέχνης

Ο Jan Grzegorz Stanisławski (24 Ιουνίου 1860, Vilshana – 6 Ιανουαρίου 1907, Κρακοβία, Αυστροουγγαρία) ήταν Πολωνός μοντερνιστής ζωγράφος, ...