Κυριακή, Αυγούστου 21, 2016

Ο ΙΤΑΛΟΣ ΗΔΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

 **************

Στον δάσκαλό τους με αγάπη


«Οι εραστές», 1961 «Οι εραστές», 1961
Ζωγράφος τολμηρός και βιωματικός που αναζήτησε την αλήθεια των πραγμάτων. Ηδονιστής του χρώματος με λαμπερές καλοκαιρινές και ερωτικές συνθέσεις. Ενας γνήσιος, μεσογειακός καλλιτέχνης με μνήμες από την Αίτνα και τον Βεζούβιο που αντίκριζε από το εργαστήρι του, στο ιταλικό νησί Παναρέα.
Δάσκαλος αγαπητός, που στο ατελιέ του στην Καλών Τεχνών του Παρισιού γαλούχησε μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών, από τον Εδουάρδο Σακαγιάν, τη Μαρία Φιλοπούλου, την Ειρήνη Ηλιοπούλου, την Αννα-Μαρία Τσακάλη ώς τον Γιώργο Ρόρρη, τον Στέφανο Δασκαλάκη, τον Αλέξη Βερούκα κ.ά.
Λεονάρντο Κρεμονίνι
Λεονάρντο Κρεμονίνι
 
 
Φαίνεται πως ήρθε η ώρα του αντίδωρου από τους μαθητές του Λεονάρντο Κρεμονίνι (1925-2010), καθώς από τις συλλογές τους προέρχονται τα περισσότερα από τα 32 έργα του, που θα παρουσιαστούν από τις 3 Σεπτεμβρίου στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Υδρας.
«Θέλαμε να μοιραστούμε αυτά τα αντιπροσωπευτικά της πορείας του Κρεμονίνι έργα με τον κόσμο», τονίζει ο Αλέξης Βερούκας που επιμελείται την έκθεση με τίτλο «Οι αυθάδειες του ήλιου» [......]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: Στον δάσκαλό τους με αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Timeless World of Cremonini - NYTimes.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Θάνατοι στη Χούντα": Ένα εξαιρετικό βιβλίο- Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 22 Απριλίου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

  "Θάνατοι στη Χούντα": Ένα εξαιρετικό βιβλίο Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 22 Απριλίου στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρ...