Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016

Κυνηγοί Βιβλίων

Στο Βέλγιο αντί για Pokemon κυνηγούν βιβλία!

http://tvxs.gr/ 26 Αυγ. 2016
Η διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου στο Βέλγιο είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό «κυνήγι βιβλίων» αντί για το κυνήγι των ψηφιακών πλασμάτων του παιχνιδιού «Pokemon Go». Το παιχνίδι της μάλιστα έχει προσελκύσει χιλιάδες παίκτες μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Το παιχνίδι «Chasseurs de livres» (Κυνηγοί Βιβλίων) της Αβελίν Γκρεγκουάρ παίζεται μέσω μιας ομάδας στο Facebook, που φέρει τον ίδιο όνομα. Οι παίκτες αναρτούν φωτογραφίες και στοιχεία για το μέρος στο οποίο έχουν κρύψει ένα βιβλίο και οι συμπαίκτες τους ψάχνουν για να το βρουν.
Αφού ο παίκτης εντοπίσει το βιβλίο και ολοκληρώσει την ανάγνωσή του τότε το «απελευθερώνει», ενημερώνοντας τους συμπαίκτες του για τη νέα τοποθεσία που το έχει κρύψει. Οι κρυμμένοι τίτλοι, που κυμαίνονται από βιβλία για νήπια έως βιβλία τρόμου του Στίβεν Κινγκ, τοποθετούνται σε διάφορες πόλεις και στην ύπαιθρο του Βελγίου, συχνά τυλιγμένα με πλαστικό για να προφυλάσσονται από τη βροχή.
«Όπως τακτοποιούσα τη βιβλιοθήκη μου, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα αρκετό χώρο για όλα μου τα βιβλία. Καθώς είχα παίξει Pokemon Go με τα παιδιά μου, μου ήρθε η ιδέα να 'απελευθερώσω' τα βιβλία στη φύση», δήλωσε η Γκρεγκουάρ στο Reuters.Αποτέλεσμα εικόνας για «Chasseurs de livres»
Αν και το κυνήγι του θησαυρού με βιβλία δημιουργήθηκε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ήδη περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στην ομάδα της Γκρεγκουάρ στο Facebook. Μάλιστα η δημιουργός του παιχνιδιού σκέφτεται τώρα να προχωρήσει κι άλλο την ιδέα της και να δημιουργήσει μια εφαρμογή για το παιγνίδι της.
Η οικογένεια Ντετουρνέ από την πόλη Μποντούρ στο νότιο Βέλγιο δηλώνει ότι το παιγνίδι αυτό αποτελεί πλέον μέρος των πρωινών της περιπάτων. Η οικογένεια βρήκε ένα βιβλίο και άφησε πίσω της τέσσερα άλλα για να τα βρουν οι συμπαίκτες της. Όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους από έναν περίπατο, είχε έρθει ειδοποίηση στο Facebook που τους ενημέρωνε ότι κάποιος είχε ήδη βρει δύο από τα βιβλία τους.http://md1.libe.com/photo/905057-groupe-fb-chasseurs-de-livres.jpg?modified_at=1472389531&width=750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)