Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2016

Δημοσκόπηση Bridging Europe: Προβάδισμα 5,8 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ!

 | 17 Ιουν. 2016
Προβάδισμα 5,8 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου «δείχνει» η έρευνα του κέντρου ερευνών Bridging Europe.Πιο συγκεκριμένα ποσοστό 22,1% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, 16,3% η ΝΔ, 7,7% η Χρυσή Αυγή, 4,8% το ΠΑΣΟΚ, 7,2% το ΚΚΕ, 3,1% οι ΑΝΕΛ, ενώ 26,6% δηλώνουν αναποφάσιστοι. Εκτός Βουλής το Ποτάμι, η Ένωση  Κεντρώων, η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας.

Σε άλλα ευρήματα της έρευνας, το 47% δεν πιστεύει ότι «θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τη χώρα και την κοινωνία» μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, σε αντίθεση με το 25% που απαντάει «ναι» (ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, 28%, απαντάδει «δεν ξέρω  δεν απαντώ»). Το 51% των ερωτηθέντων απαντάει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «χειρίστηκε καλύτερα την οικονομική κρίση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» ενώ το 26% θεωρεί πώς τη χειρίστηκε χειρότερα και ένα 23% «δεν ξέρει - δεν απαντά» στο ερώτημα αυτό:

Το 69% των ερωτηθένων δηλώνει απογοητευμενο με την αντιπολίτευση ενώ το 43% (γράφημα πάνω δεξιά) θεωρεί ότι η ΝΔ ζητάει πρόωρες εκλογές διότι έχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Όμως, ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές (77%) ενώ το 58% (γράφημα κάτω δεξιά δεν θεωρεί ότι οι πολιτικοί σχηματισμοί που δημιουργήθηκαν πρόσφατα θα συμβάλουν με φρέσκιες ιδέες στον πολιτικό και δημόσια διάλογο.

Η ταυτότητα της έρευνας (εδώ ολόκληρη στα αγγλικά):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...