Κυριακή, Απριλίου 24, 2016

Οι 4 χρυσοί κανόνες που ορίζουν τον υγιεινό τρόπο ζωής




Αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται από το Mayo Clinic Proceedings, φέρνει στο φως απογοητευτικά στοιχεία για τον σημερινό τρόπο ζωής. Οπως αποδείχθηκε οι περισσότεροι αμερικανοί καταναλώνουν υπέρ-επεξεργασμένα τρόφιμα, ο Δείκτης Μάζας Σώματός τους υπερβαίνει κατά πολύ τις συστάσεις των ειδικών και μόλις το 3% έχει υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Οι ερευνητές επανεξέτασαν τα δεδομένα από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.745 ατόμων οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε έρευνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Διατροφής επί τρία χρόνια, και διαπίστωσαν ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν ακολουθεί καθόλου υγιεινό τρόπο ζωής.
Σε αυτή την έρευνα, μετρήθηκε η σωματική δραστηριότητα με ένα ειδικό μηχάνημα που οι συμμετέχοντες φόρεσαν για μια εβδομάδα, ενώ η διατροφή βαθμολογήθηκε με βάση μια 24-ωρη ημερολογιακή καταγραφή των τροφίμων που κατανάλωναν.
Η μελέτη ήταν συγκριτική και αφορούσε τον σημερινό τρόπο ζωής, σε σχέση με τον τρόπο ζωής που θα έπρεπε κανονικά να ακολουθούσαμε όλοι. Ποιός, όμως, είναι αυτός; Υπάρχουν 4 απλοί, αλλά δύσκολοι - όπως αποδεικνύεται - κανόνες:

Οι 4 «χρυσοί» κανόνες

Οι συγγραφείς της μελέτης ορίζουν ως ένα «υγιεινό τρόπο ζωής», την υιοθέτηση 4 κανόνων στην καθημερινότητά μας:
  • Μέτρια ή έντονη άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα
  • Το 40% της τροφής μας να είναι μέρος μιας Υγιεινής Διατροφής
  • Το ποσοστό σωματικού λίπους να είναι κάτω από 20% (για τους άνδρες) και κάτω από 30% (για τις γυναίκες)
  • Αποφυγή του καπνίσματος
Κλείνοντας, οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ότι στην κατάταξη της Υγείας των εύπορων χωρών για το 2013, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν τελευταίες.


http://yolife.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...