Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2015

WIKILEAKS...ASTERIX

Ο Τζούλιαν Ασάνζ συνεργάζεται με τον Αστερίξ και ξεσκεπάζει τους Ρωμαίους

Wiki…rix


ΤVXS,| 23 Οκτ. 2015

«Asterix and the Missing Scroll» (= Ο Αστερίξ και ο χαμένος πάπυρος) τιτλοφορείται το νέο τεύχος της πολυαγαπημένης σειράς κόμικς «Αστερίξ και Οβελίξ» και το θέμα του αναμένεται να κάνει πάταγο καθ’ ότι είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρο και ενδιαφέρον.
Στο κόμικς κάνει την εμφάνισή του ένας δημοσιογράφος του οποίου ο χαρακτήρας έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.
Ο εν λόγω δημοσιογράφος συνεργάζεται με τους Γαλάτες, δουλεύει για την εφημερίδα Condatum Echo και ονομάζεται «Confoundtheirpolitix», ένα όνομα που θα μπορούσε να αποδοθεί ως αυτός «που κατατροπώνει την πολιτική τους». Είναι ο άνθρωπος που ρίχνεται στη μάχη εναντίον του πολέμου προπαγάνδας που έχουν κηρύξει οι Ρωμαίοι, ορκισμένοι εχθροί των ανυπότακτων Γαλατών.
Το νέο τεύχος κυκλοφορεί από τις 22 Οκτωβρίου σε ολόκληρο τον κόσμο σε τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα, τα μισά στα γαλλικά και τα υπόλοιπα σε άλλες γλώσσες.
Τη διάσημη σειρά κόμικς δημιούργησαν ο σκιτσογράφος Αλμπέρ Ουντερζό και ο κειμενογράφος Ρενέ Γκοσινί. Ο Ουντερζό, 88 ετών σήμερα, ανέλαβε τη συγγραφή των κειμένων όταν ο Γκοσινί πέθανε το 1977.
Έπειτα από οκταετή απουσία ο Αστερίξ και ο Οβελίξ κυκλοφόρησαν ξανά με την ιστορία «Asterix and the Picts» που ήταν η πρώτη που γράφτηκε και σχεδιάστηκε από δυο νέα πρόσωπα τους Φερί και Κονράντ που υπογράφουν και το πολυαναμενόμενο νέο τεύχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...