Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2015

ΣΠΕΥΣΑΤΕ : Το 1ο Thessaloniki Animation Festival (TAF)

http://www.tafestival.gr/img/anm01.jpg

2015 Thessaloniki
Animation Festival

Πώς θα έρθεις!
ΧΑΡΤΗΣ
Προβολές animation από όλο τον κόσμο, από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου, στο 1ο Thessaloniki Animation Festival στον Κινηματογράφο «Αλέξανδρος»

Το 1ο Thessaloniki Animation Festival (TAF) πραγματοποιείται από την AddArt, στον Κινηματογράφο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη με προβολές animation από όλο τον κόσμο, από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου 2015, υπο την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .

Ο επίτιμος καλεσμένος του TAF για το 2015 είναι ο Rony Oren, ένας ειδήμονας του είδους και Πρύτανης του τμήματος animation του Bezalel Academy of Fine Arts & Design Jerusalem, ο οποίος θα δώσει σεμινάρια (masterclasses) για stop motion animation. Επίσης, έχουν προσκληθούν και άλλοι καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης που θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα με ενδιαφέροντα εργαστήρια πάνω στην τέχνη του animation. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, το animation στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μηκους, με βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες.

Αφιέρωματα που θα συνοδεύουν το διαγωνιστικό :

70 χρόνια Ελληνικό Animation: αφιέρωμα της ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) όπου θα προβληθούν Ελληνικά animation που έχουν ξεχωρίσει από το 1945 έως σήμερα, με στόχο να γνωρίσει το κοινό του φεστιβάλ την Ελληνική παραγωγή animation.

“Be There Corfu Animation Festival”: Το σημαντικό Κερκυραϊκό φεστιβάλ θα προβάλει στο πλαίσιο του TAF τα καλύτερα επιλεγμένα animation των τελευταίων ετών του. Το “Be There Corfu Animation Festival” θα μας ταξιδέψει και σε παλαιότερες χρονιές του, για να μας θυμίσει πόσο όμορφη και διαχρονική είναι αυτή η τέχνη.

Επίτιμος Καλεσμένος, Rony Oren: Το TAF προσκαλεί τον Rony Oren, υπεύθυνο του τμήματος animation στο πανεπιστήμιο καλών τεχνών Bezalel της Ιερουσαλήμ, για να παρουσιάσει τις μικρού μήκους ταινίες animation που δημιουργήθηκαν στο τμήμα του.

Παράλληλες δράσεις
Πάρτυ έναρξης του TAF στο Bord-De-LEau ( Εγνατίας 45)
ΠάρτΙ λήξης του TAF στον πολυχώρο WE, με μουσικές από ταινίες, σειρές, animation και games με DJ sets από τους Hiro, Kerrara, Taf.
Δωμάτιο απόδρασης του The Mindtrap στον Κινηματογράφο Αλέξανδρο, για τους φίλους του φεστιβάλ.
Συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών προσωπικής υγιεινής, χαρτικών και απορρυπαντικών, για τις οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.


70 χρόνια Ελληνικό Animation

Αφιέρωμα

Το TAF παρουσιάζει το αφιέρωμα της ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) 1945 – 2015 70 χρόνια Ελληνικό Animation. Στο αφιέρωμα θα προβληθούν Ελληνικά animation που μας κέρδισαν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η προσπάθεια γίνεται για να γνωρίσει το κοινό του festival ότι η Ελληνική παραγωγή animation υπάρχει και είναι δυναμική.

Corfu Animation Festival

Αφιέρωμα

Στο TAF θα έρθει να προβάλει τα καλύτερα επιλεγμένα animation των τελευταίων ετών το “Be There Corfu Animation Festival”. Ένα αφιέρωμα στις επιλογές ενός Festival ορόσημο στην Ελλάδα σε ένα από τα πιο μαγικά νησιά της, την Κέρκυρα.Το Be There θα μας ταξιδέψει και σε παλαιότερες χρονιές να μας θυμίσει πόσο όμορφη και διαχρονική είναι αυτή η τέχνη.

Rony Oren

Guests

Στο TAF θα έχουμε την χαρά ο καλεσμένος μας Rony Oren υπεύθυνος του τμήματος animation στο πανεπιστήμιο καλών τεχνών Bezalel της Ιερουσαλήμ να παρουσιάσει της ταινίες animation μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν στο τμήμα του. Μια σειρά φοιτητικών ταινιών animation που θα μας εντυπωσιάσουν και θα μας γεμίσουν με τις φρέσκες ιδέες τους.

TAF Πάρτυ έναρξης

Πάρτυ

Πάρτυ έναρξης του TAF θα γίνει στο Bord-De-LEau ένα από τα πιο ιδιαίτερα και σικ μπαρ της πόλης με μουσικές επιλογές και ποτά να μας ανεβάζουν την διάθεση και να καλωσορίσουμε την animation γιορτή της Θεσσαλονίκης.(Εγνατίας 45)

TAF Πάρτυ λήξης

Πάρτυ

Πάρτυ λήξης του TAF θα γίνει στον πιο φρέσκο και κεντρικό χώρο της πόλης, στον πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη). Εκεί μετά το πέρας όλων των προβολών, εργαστηρίων και event θα βρεθούμε να γιορτάσουμε με ένα μεγάλο πάρτυ το 1ο THESSALONIKI ANIMATION FESTIVAL. Στο πάρτυ θα μας συνοδέψουν μουσικές από ταινίες, σειρές, animation και games με DJ sets από τους Hiro, Kerrara & Taf.

The Mindtrap

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Παράλληλα event θα πλαισιώσουν το Festival ένα από αυτά θα είναι η παρουσία του The Mindtrap όπου θα μεταφέρει δωμάτιο απόδρασης στον Κινηματογράφο Αλέξανδρο για τους φίλους του Festival.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...