Τρίτη, Ιουλίου 21, 2015

Οι αυστριακοί Πράσινοι αποκαλύπτουν

"Σταδιακό Grexit τα νέα μέτρα της συμφωνίας"

ΑΘΗΝΑ 20/07/2015

Την ανησυχία τους ότι τα νέα μέτρα για την Ελλάδα δεν αποτελούν παρά μόνον μια σταδιακή έξοδο της χώρας από το ευρώ και ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που καταψήφισαν στην αυστριακή Βουλή την απόφαση για εντολή διαπραγμάτευσης ενός νέου "πακέτου βοήθειας", εκφράζουν, σε σημερινή ανακοίνωσή τους, η αρχηγός του κόμματος των Αυστριακών Πράσινων, Εύα Γκλαβίσνικ και ο αρμόδιος ευρωπαικών θεμάτων, Βέρνερ Κόγκλερ.

Σημειώνοντας πως είναι πεπεισμένοι, ότι το μεγαλύτερο μέρος του "πακέτου βοήθειας" για την Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση χρέους και δεν θα φτάσει ούτε στον πληθυσμό ούτε στην οικονομία και τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ελάφρυνση χρέους και όχι επιπλέον χρέος, οι δύο πολιτικοί απαριθμούν, στην ανακοίνωσή τους, τους λόγους για τους οποίους το κόμμα τους ψήφισε "Όχι" κατά την ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής.

Όπως επισημαίνουν, το πακέτο "βοήθειας" παρασύρει την Ελλάδα βαθύτερα στην κρίση και αντί για επενδύσεις συνεχίζονται, όπως μέχρι τώρα, οι περικοπές και προωθείται η κατάρρευση, δημοκρατικές θεμελιώδεις αρχές υπονομεύονται και με την υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να θέτει όλα τα νομοσχέδια της προς έγκριση από τους θεσμούς της ΕΕ, αφαιρείται από τη χώρα η κυριαρχία της.

Στη συνέχεια, παραθέτοντας επεξηγήσεις στις καταγγελίες τους σημείο προς σημείο, οι Εύα Γκλαβίσνικ και ο Βέρνερ Κόγκλερ, καταγγέλουν ότι: Η αύξηση του ΦΠΑ σημαίνει υψηλότερο κόστος επιβίωσης, οι περικοπές στις συντάξεις πλήττουν τους φτωχότερους του πληθυσμού, οι αιτίες της κρίσης δεν έχουν εξαλειφθεί, οι ιδιωτικοποιήσεις προσελκύουν τα "γεράκια" από Δυτική Ευρώπη και Κίνα, το "πακέτο" είναι αποτέλεσμα ενός πολιτικού εκβιασμού.

Καταγγέλλουν, επίσης, ότι ένα πακέτο το οποίο δεν έχει ως στόχο του τα ελάχιστα κοινωνικοπολιτικά κεκτημένα στην Ευρώπη καταστρέφει την πανευρωπαϊκή ιδέα και επιπλέον ότι τα χρήματα προορίζονται για το χρέος και όχι για τον πληθυσμό και την οικονομία.

Κατά την ψηφοφορία στην αυστριακή Βουλή, την πρόταση για εξουσιοδότηση του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για στήριξη της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (που τελικά εγκρίθηκε), υπερψήφισαν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού - Σοσιαλδημοκρατικό και Συντηρητικό Λαϊκό.

Η πρόταση καταψηφίστηκε και από τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, τους Πράσινους, το Νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) και την "Ομάδα Στρόναχ", του πολυεκατομμυριούχου Αυστροκαναδού, Φρανκ Στρόναχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη Μέση Ανατολή: Όλες οι εξελίξεις LIVE

  Ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν, σε αναβρασμό η Μέση Ανατολή Israel struck Iran and there was pre-notification to the US from Tel Aviv, says Reu...