Κυριακή, Ιουνίου 28, 2015

Eμπρος Ελλάς για το Bitcoin


Βέρνερ Ζιν: H Ελλάδα χρειάζεται τώρα αμέσως ηλεκτρονικό νόμισμα

H Ελλάδα χρειάζεται τώρα αμέσως ένα νέο ηλεκτρονικό νόμισμα, παράλληλα με το ευρώ, καθώς και ελέγχους κεφαλαίου.
berner-zin-h-ellada-xreiazetai-twra-amesws-ilektroniko-nomisma
Mετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, Χανς- Βέρνερ Ζιν, ζήτησε την ελεγχόμενη αποχώρηση της χώρας από το ευρώ.
«Η προβλέψιμη χρεοκοπία της χώρας είναι πολύ λυπηρή,» είπε ο Ζιν σε δελτίο Τύπου. H Ελλάδα χρειάζεται τώρα αμέσως ένα νέο ηλεκτρονικό νόμισμα, παράλληλα με το ευρώ, καθώς και τη διακοπή όλων των εμβασμάτων σε ευρώ στο εξωτερικό, δηλαδή ελέγχους κεφαλαίου.
«Το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, και έτσι η χώρα θα γίνει και πάλι ανταγωνιστική», ανέφερε.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Ifo πιστεύει ότι μια συνδιάσκεψη χρέους με όλους τους πιστωτές είναι απαραίτητη, ώστε να συζητήσουν ένα κούρεμα χρέους μετά την αποχώρηση της χώρας από το ενιαίο νόμισμα. Το κούρεμα θα επηρεάσει κυρίως τις χώρες της ζώνης του ευρώ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν επιτρέπεται πια να τυπώνει ευρώ, είτε ηλεκτρονικά, είτε εκδίδοντας χαρτονομίσματα. Τα ήδη υπάρχοντα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία, μπορούν να παραμείνουν ως παράλληλο νόμισμα.
Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...