Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2014

Τιμή και δόξα σ΄όσους/ες αντιστέκονται

Εδώ και εβδομάδες η κουρδική πόλη Kobani του Συριακού  Κουρδιστάν (Rojava) δέχεται επίθεση από τουςτζιχαντιστές  σφαγείς του ISIS, που την έχουν περικυκλωμένη από τρεις μεριές, ενώ από την τέταρτη πλευρά οι Τούρκοι έχουν σφραγίσει τα σύνορά τους, επιθυμώντας ανοιχτά την καταστροφή όσων την υπερασπίζονται..

Άντρες και γυναίκες μαχητές του YPG, διαθέτοντας μόνο  πεπαλαιωμένα σοβιετικά όπλα , πολεμούν με απαράμιλλο θάρρος  εναντίον των ψυχοπαθών τεράτων του ISIS , που έχουν στη διάθεσή τους  άρματα μάχης και βαριά αμερικανικά  όπλα, που τα έχουν κατάσχει  από τον ιρακινό στρατό. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μουσική του βίντεο , το οποίο έχει υπέρτιτλο αφιερωμένο στις γυναίκες μαχήτριες, είναι του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία Z του Κώστα Γαβρά, 1969.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...