Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29, 2014

ΕΠΕΑ ΣΑΜΑΡΟΕΝΤΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ : «Πήρα μια χειροβομβίδα στα χέρια μου, την κράτησα και την εξουδετέρωσα! Θέλω να πω ότι επί δύο χρόνια έκανα  ανένδοτο εναντίον του Μνημονίου , μετά όμως έκανα μία θεαματική κωλοτούμπα και  όχι μόνο το αποδέχθηκα αλλά κατηγορώ τους αρχικούς συνοδοιπόρους μου στον αγώνα κατά του Μνημονίου ως εθνικούς μειοδότες. Είμαι περήφανος για την πατριωτική μου αυτή στάση.Τώρα αν είπαμε και κάποιες υπερβολές, τι να πω; Έλλην πολιτικός είμαι , καταλαβαίνετε τώρα...»
 

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  ΜΕ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 3

1.  "Πρέπει να υπάρξει το ταχύτερο ανάκαμψη και να διορθωθούν οι αδικίες, για να υπάρξει κοινωνική συνοχή. Θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξες και τα πολυτεκνικά επιδόματα. Πώς; Με ισοδύναμα μέτρα, κάτι που το έχουν αποδεχθεί και οι εταίροι μας. Τα ισοδύναμα μέτρα γι' αυτά που είπαμε είναι 550 εκατομμύρια ευρώ και ενδεικτικά μπορούν να βρεθούν από αύξηση του φόρου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και από τη μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ. Εξετάσαμε δαπάνες του δημοσίου που μπορούν να κοπούν χωρίς να θιγούν οι μισθοί και η ποιότητα των υπηρεσιών. Μία τέτοια περικοπή φθάνει αμέσως τα 400 εκατομμύρια ευρώ".
 


2. Επίσης, για τους ομολογιούχους που έχασαν τα χρήματά τους από το "κούρεμα" των ομολόγων είπε ότι «πρέπει να αποζημιωθούν, υπάρχει τρόπος να γίνει κυρίως με φορολογικές ελαφρύνσεις μελλοντικών χρόνων». 
3. Αναφέρθηκε όμως και στο «που θα βρεθούν τα 11,5 δισ. που είναι τα μέτρα του Ιουνίου; Η απάντηση είναι από την περικοπή της δημόσιας σπατάλης. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για περικοπές 18 δισ. Και με την ανάπτυξη της οικονομίας, για κάθε 1% που μειώνεται η ύφεση το έλλειμμα μειώνεται κατά ένα δισ. ευρώ».
 

4. Μίλησε όμως και για το πώς θα προχωρήσει η ανάκαψη το ταχύτερο δυνατόν.Πρώτον, με τα κοινοτικά κονδύλια 14,5 δισ. του ΕΣΠΑ που πρέπει να απορροφηθούν τα επόμενα τρία χρόνια. Δεύτερον, εξασφαλίζοντας ρευστότητα στην αγορά. Από την επανακαφαλαιοποίηση των τραπεζών θα προκύψουν περιθώρια και θα υπάρχει ενίσχυση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Τρίτον, με την επιστροφή στις επιχειρήσεις των χρημάτων που χρωστά το δημόσιο ύψους 6,5 δισ. ευρώ.
 

5. Αναφερόμενος στην φορολογική πολιτική, έκανε λόγο «για χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων εφόσον χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή» και εξήγγειλε «μείωση των φορολογικών συντελεστών των νομικών προσώπων στο 15%, φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων, καθιέρωση τριών επιπέδων ΦΠΑ 19%, 9%, 5% και στο τέλος θα υπάρξει και μείωση στην φορολογία στα φυσικά πρόσωπα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Esterina (1959): με την υπογραφή του σπουδαίου Κάρλο Λιτσάνι

  Κάρλο Λιτσάνι, νεορεαλισμός έτος μηδέν   του Κώστα Γ. Καρδερίνη   kemes.wordpress.com 8 Οκτωβρίου 2013     Λιτσάνι και Παζολίνι στον &quo...