Παρασκευή, Αυγούστου 15, 2014

Ουκ απέσβετο το λάλον ύδωρ


 slide_hfb_b

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις νεοελληνικές σπουδές του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Βερολίνου (FU-Berlin)

Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (FU-Berlin) λειτουργεί ένα διετές Πρόγραμμα Σπουδών, που οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Νεοελληνικές Σπουδές. Η εγγραφή προϋποθέτει Προπτυχιακές Σπουδές (πτυχίο Βachelor Νεοελληνικών Σπουδών ή ισότιμα διπλώματα), που διασφαλίζουν τις βασικές γνώσεις σε ζητήματα νεοελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας, ιστορίας και πολιτισμού.
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποσκοπεί στην επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών/τριών σε θέματα νεοελληνικής ιστορίας και κριτικής της λογοτεχνίας καθώς και διανοητικής και πολιτισμικής ιστορίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξοικείωση με την ερευνητική μεθοδολογία, τη σύγχρονη θεωρία της λογοτεχνίας καθώς και τη θεωρία και πρακτική των διαπολιτισμικών (μεταφραστικών) σχέσεων.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Αυγούστου 2014.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.geisteswissenschaften.fu-berlin.de/we02/studium/ma/ma... http://www.fu-berlin.de/studium/studienangebot/master/neograezis...
*************

7ο Διεθνές Συνέδριο: Η Αγγλική ως Lingua Franca (ELF7) (4-6/9/14

Το 7ο Διεθνές Συνέδριο “Η Αγγλική ως Lingua Franca” (ELF7) θα φιλοξενηθεί στο DEREE - Tο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στην Αθήνα, 4 - 6 Σεπτεμβρίου, 2014 και συνεχίζει την παράδοση των συνεδρίων που διεξήχθησαν στα πανεπιστήμια του Helsinki, Southampton, Vienna, Ηοng Kong, Istanbul, Rome.
H ELF διερευνά την χρήση της Αγγλικής όπως αυτή διαμορφώνεται στην επικοινωνία μη «φυσικών ομιλητών» της γλώσσας (non-native speakers). Η ευρεία χρήση της Αγγλικής ως κοινή γλώσσα επικοινωνίας ανάμεσα σε ομιλητές διαφορετικών γλωσσών έχει οδηγήσει σε αναδυόμενες γλωσσικές ποικιλίες της Αγγλικής, κυρίως στην Ευρώπη και στην Ανατολική Ασία, που προκύπτουν από την «εκάστοτε επικοινωνιακή πραγματικότητα» των ομιλητών. Τα νέα αυτά γλωσσικά ιδιώματα οδήγησαν τους γλωσσολόγους σε εκτεταμένες γλωσσολογικές και πραγματολογικές έρευνες - Jennifer Jenkins (the Lingua Franca Core), Barbara Seidlhofer (The Voice), Anna Mauranen (the ELFA project), Andy Kirkpatrick (The Asian Corpus of English as Lingua Franca)-αντλώντας τα δεδομένα τους από χρήστες-ομιλητές της Αγγλικής πέραν των «φυσικών ομιλητών» της (English native speakers).
Το 7ο Διεθνές συνέδριο της Αγγλικής ως Lingua Franca επιδιώκει:
α) τη διερεύνηση και εμβάθυνση των διαθεματικών/ διακλαδικών διασυνδέσεων της ELF
και των υπολοίπων κλάδων (όπως γλωσσική και πολυ-πολιτισμική πολιτική, τεχνολογία,
γλωσσική ταυτότητα)
β) τη διερεύνηση σχέσεων και εφαρμογών της ELF στην εκπαίδευση
γ) τη διάδοση και εξάπλωση της ELF ευρύτερα στον χώρο της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας.
Κύριο θέμα του Συνεδρίου: «ELF: Παιδαγωγικές και διαθεματικές/διακλαδικές προοπτικές»
Κύριοι ομιλητές είναι:
Professor Henry Widdowson,Αποτέλεσμα εικόνας για Henry Widdowson University of Vienna, Austria
Professor Elana Shohamy, Αποτέλεσμα εικόνας για Elana ShohamyTel-Aviv University, Israel
Professor Maria Grazia Guido, Αποτέλεσμα εικόνας για Maria Grazia GuidoUniversity of Salento, Italy
Associate Professor Nicos Sifakis, Nicos SifakisHellenic Open University, Greece
Γλώσσα του Συνεδρίου: Αγγλική
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ELF7: http://www.elf7.org
ή επικοινωνείστε με την κ. Νατάσσα Τσαντίλα: ntsantila@acg.edu
*****************

9th Annual South East European Doctoral Student Conference (DSC2014)


The 9th Annual South East European Doctoral Student Conference (DSC2014) which will be held on Thursday 25th and Friday 26th of September 2014 
**************************
 
Το Balliol College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διοργανώνει διεθνές συμπόσιο για την παγκόσμια ανώτατη εκπαίδευση στον 21ο αιώνα, στις 27-29 Αυγούστου 2014.
Στόχος του συμποσίου είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα αποτελείται από επιστήμονες, βιομήχανους και φορείς χάραξης πολιτικής οι οποίοι θα συζητήσουν τι έχει επιτευχθεί και τι ακριβώς χρειάζεται ακόμα να γίνει στην εκπαίδευση υπό το φως των παγκόσμιων γεγονότων που επηρεάζουν την παιδεία δισεκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.
Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. http://www.oxfordsymposium.com/agenda.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...