Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2014

Γυμναστήρια: φυτώρια πορτιέρηδων και μπράβων

Γυμναστήρια:  φυτώρια πορτιέρηδων και μπράβων. Ο "σκοτεινός" κόσμος των αναβολικών που δεν συγχωρεί.





Η επικίνδυνη μόδα των νέων στα γυμναστήρια, οι ουσίες που δίνουν σε ταύρους και άλογα πριν τις κούρσες. Ο σκληρός κόσμος των αναβολικών, με αφορμή τη διπλή δολοφονία στη Μεσσηνία 


Τα δελτία παραγγελίας φαρμακευτικών σκευασμάτων που βρέθηκαν στο σπίτι του ενός από τα θύματα του διπλού φονικού στη δυτική Μάνη, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας.

Πρόκειται για δελτία που δείχνουν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Τύπος της Κυριακής, την αγορά σκληρών αναβολικών, όμοιων με αυτά που διακινούνται σε διάφορα γυμναστήρια.
Οι αστυνομικοί φοβούνται, ότι τα ίδια σκευάσματα μπορεί να καταναλώνονται και από άλλους νεαρούς, ακόμα και από ανήλικους, στην Καλαμάτα και για τον λόγο αυτόν ερευνούν με προσοχή το ενδεχόμενο έμμεσης ή άμεσης εμπλοκής κάποιου κυκλώματος διακίνησης παράνομων ουσιών.
Αυτό που αναζητείται, είναι η διαδρομή που ακολουθούν τα σκευάσματα για να φτάσουν στους παραλήπτες, στους οποίους μπορεί να παρουσιάζονται ως "καθαρά" και ασφαλή για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Οι δύο 19χρονοι που κατηγορούνται για το έγκλημα στη Μάνη φέρονται να έκαναν χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά και αναβολικών. Το πάθος τους για το bodybuilding ήταν το κοινό σημείο με τα δύο μεγαλύτερης ηλικίας θύματα. Τον 26χρονο Σγούρο τον γνώριζαν από γυμναστήριο της Καλαμάτας, όπου πήγαιναν και οι ίδιοι. Ο φίλος του, Γιάννης Κομμάτης, επίσης είχε ασχοληθεί με τα συμπληρώματα διατροφής και μάλιστα, είχε γνωστοποιήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την πρόθεσή του, σύντομα να ανοίξει κατάστημα πώλησης τέτοιου είδους σκευασμάτων στον τόπο καταγωγής του, στη Σάμο.
"Υπόσχονται σώμα σε χρόνο ρεκόρ"
"Υπόσχονται ότι θα χτίσεις σώμα σε χρόνο ρεκόρ. Ότι θα βγάζεις άπειρα σετ στην μπάρα και ότι όση ώρα είσαι στο γυμναστήριο, θα είσαι στην τσίτα. Εσύ "ψήνεσαι" και παίρνεις τα σκευάσματα. Ορισμένα είναι ίδια με αυτά που δίνουν σε ταύρους και στα άλογα που τρέχουν σε κούρσες. Αυτά είναι που δεν ελέγχονται από κανέναν. Αν δεν προσέξεις, σε στέλνουν στον αγύριστο. Ο κόσμος μας είναι σκοτεινός και τα λάθη δεν συγχωρούνται", δηλώνει στην εφημερίδα ο 30χρονος Γιώργος, πρώην αθλητής του bodybuilding στην Αθήνα.
"Όσοι ασχολούνται ενεργά με το bodybuilding, κάνουν και χρήση αναβολικών. Θεωρείται αυτονόητο. Αν δεν ξέρεις όμως, πώς να τα χρησιμοποιήσεις, σου χαλάνε τη ζωή. Υπάρχουν παρενέργειες στην ψυχολογία σου. Έχεις νεύρα. Πολλά νεύρα. Σοκαρίστηκα, όταν άκουσα, ότι οι δύο 19χρονοι έφτασαν στο σημείο να δολοφονήσουν τον Κωνσταντίνο Σγούρο και τον Γιάννη Κομμάτη", προσθέτει.
Γυμναστήρια φυτώρια "χτισμένων" σωμάτων υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και τα όρια πολλές φορές ανάμεσα στους φουσκωτούς και τους μπράβους γίνονται δυσδιάκριτα.
Το πιο ανησυχητικό σύμφωνα με ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, είναι ότι τα 17χρονα και 18χρονα παιδιά που ζητούν την κρεατίνη και άλλες ουσίες, είναι πολλά και έτοιμα να προσφέρουν πολύ χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...