Τρίτη, Μαρτίου 25, 2014

Ταινίες που άφησαν εποχή

Μια ζωή την έχουμε - Βικιπαίδεια


Υπόθεση: Ένας φτωχός και δειλός ταμίας μιας τράπεζας, ο Κλέων (τον υποδύεται ο Δημήτρης Χορν), ανακαλύπτει ένα εξαιρετικά μεγάλο για την εποχή ποσό (1.101.101,10 δραχμές) ως πλεόνασμα κι ενώ αρχικά σκοπεύει να το αναφέρει, η συμπεριφορά του διευθυντή της τράπεζας (τον υποδύεται ο Χρήστος Τσαγανέας) απέναντί του, τον ωθεί τελικά στο να το καταχραστεί.

Ξοδεύει αφειδώς τα χρήματα με την φιλοχρήματη μετρέσα του διευθυντή του, τη Μπιμπή (την υποδύεται η Υβόν Σανσόν), στην προσπάθειά του να κάνει τη μεγάλη ζωή, μακριά από τη μιζέρια της προσωπικής και επαγγελματικής του καθημερινότητας. Σύντομα όμως η κατάχρηση αποκαλύπτεται και ο ίδιος φυλακίζεται. Με την αποφυλάκισή του γυρίζει την πλάτη στη ζωή που ως τότε έζησε, αναζητώντας μια νέα τύχη ως μετανάστης στην Αμερική.

Πρωταγωνιστές
Δημήτρης Χορν,
Υβόν Σανσόν,
Χρήστος Τσαγανέας,
Βασίλης Αυλωνίτης,
Περικλής Χριστοφορίδης,
Λαυρέντης Διανέλλος,
Δ. Παπαγιαννόπουλος,
Κούλης Στολίγκας,
Τζόλυ Γαρμπή,
Νίκος Φέρμας,
Κώστας Γκουσγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...