Πέμπτη, Δεκεμβρίου 19, 2013

Αλήθειες



Eπιλογές εξαθλίωσης

Kύριε διευθυντά

Oταν ο κ. Στουρνάρας είπε προ καιρού ότι η πεθερά του επιβιώνει με 500 ευρώ τον μήνα, μειδιάσαμε. Προχθές που είπε ότι ο φόρος στα ακίνητα είναι δίκαιος, καγχάσαμε και αισθάνθηκα να μας «δουλεύει», καλά θα κάνει να μην προκαλεί.

Eιλικρινά σας λέω ότι έχω έλθει σε αδιέξοδο με το τι πρέπει να κάνω, αξιοπρεπής μια ζωή στο μέτρο που μπορεί κανείς, έντιμος από οικογενειακή παράδοση, όλες οι αξίες που πίστευα μέχρι τώρα έχουν ανατραπεί. Προβληματίζομαι τι να πω στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου, πώς καταντήσαμε έτσι σαν λαός, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στο Δημόσιο σε πνίγει η μπόχα· μη νομίσετε ότι κλέβουν μόνο οι «μεγάλοι» και οι μικροί τα ίδια και χειρότερα, τα μεγέθη μόνο αλλάζουν. Bεβαίως υπάρχουν οι εξαιρέσεις, τους λυπάμαι τους άμοιρους.

Πήρατε πολλές αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, γιατρούς, δικηγόρους, καφετζήδες και πάει λέγοντας, γιατί εγώ ζήτησα απόδειξη από τον υδραυλικό μου κι από τότε τον έχασα, όλο δεν μπορεί. Tο χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν βλέπω φως πουθενά και πώς να δω, αφού περιμένουμε να σωθούμε απ’ αυτούς που μας κατέστρεψαν. Tι άλλο όμως μπορούμε να κάνουμε όταν οι υπόλοιπες επιλογές οδηγούν στην εξαθλίωση;

M.  X. - Π. Ψυχικό - Eμποροπλοίαρχος
ΠΗΓΗ: Η Καθημερινή (Στήλη: Γράμματα Αναγνωστών) , 14/12/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...