Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2013

Εγκώμιον ευπατρίδου αψόγου εμφανίσεως


  Ανδρέας Πετρουλάκης Ανδρέας Πετρουλάκης

Ένας άνδρας απαράμιλλης κομψότητας

Photo: Κ. Τσακαλίδης @fosphotos.com Photo: Κ. Τσακαλίδης @fosphotos.com


Παρακολουθούσα τον κ. Αβραμόπουλο στην παρέλαση. Άψογο παράστημα που μόνο με το καλογυμνασμένο σώμα του Γιώργου Παπανδρέου μπορούσε να αντιπαραβληθεί. Τα γυαλιά καθρέφτες Ray Ban του έδιναν μία νότα απόμακρου Τζωρτζ Κλούνεϊ. Το μαλλί άψογα γκριζαρισμένο, δεν λοξοδρομούσε τρίχα. Πραγματικός αριστοκράτης, δεν θα διενοείτο να το βάψει όπως κάνουν οι περισσότεροι συνάδελφοί του. Νομίζω μόνο ο Παύλος Γερουλάνος θα τολμούσε να συγκριθεί μαζί του.
Το κουστούμι του, όπως πάντα καλοραμμένο στα μέτρα του, από φίνο σκούρο αγγλικό ύφασμα με μια, μόλις υποσημαινόμενη, γκρι ρίγα. Το ρούχο μιλάει πάνω του. Η γραβάτα του καλοδιαλεγμένη και με τέλειο κόμπο τονίζει το αρμονικό σύνολο. Πόσοι ξέρουν να διαλέξουν γραβάτα όπως αυτός; Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και δυο τρεις άλλοι. Όσο θυμάμαι κάτι πορτοκαλί του Καραμανλή, φρίττω.
Τα παπούτσια, το δυνατότερο σημείο του όπως πάντα. Σίγουρα χειροποίητα, από ακριβό μαλακό δέρμα, καλογυαλισμένα χωρίς υπερβολές, κλασσικό σχήμα με διακριτική αγκράφα, όπως πρέπει να είναι τα παπούτσια ενός statesman. Λίγο ακριβά για την εποχή αλλά ποιος θα κατηγορούσε τον υπουργό-επιτομή του στυλ γιατί ξοδεύει κάπως περισσότερα για λίγα καλά ζευγάρια;
Ένας κοσμοπολίτης πολιτικός με αυτοπεποίθηση, άνεση και σιγουριά. Ένας αγέρωχος άνδρας. Και ευτυχώς που είναι άνδρας και μπορούμε τόσα χρόνια και γράφουμε τέτοια χωρίς να μας κατηγορούν για σεξιστές.

Πηγή: protagon.gr , 3/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: