Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2013

Τέλος στον φασισμό τώρα!

Ελλάδα: Τέλος στον φασισμό τώρα!



Sign the petition

Για χρόνια, χρυσαυγίτες διαπράττουν απερίγραπτα εγκλήματα κατά μειονοτήτων ή διαφωνούντων, με την ασυγχώρητη ανοχή των πολιτικών της χώρας. Όμως για πρώτη φορά ο Σαμαράς δείχνει πρόθεση να δράσει. Αν του στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα τώρα, μπορούμε να φέρουμε ένα τέλος στις επιθέσεις μίσους. Υπόγραψε το ψήφισμα τώρα:

Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. ​Την Τετάρτη​, ​ ​ο μουσικός και συμπολίτης μας Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε εν ψυχρ​ώ​ από νεοναζί, υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. Για χρόνια τώρα, χρυσαυγίτες διαπράττουν απερίγραπτα εγκλήματα κατά αλλοδαπών, τσιγγάνων, ομοφυλόφιλων, πολιτικών ή πολιτών που απλά διαφωνούν με τις φασιστικές τους απόψεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και μαζί μπορούμε να το κάνουμε.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν καταδικάσει αυτό το έγκλημα, αλλά για να σταματήσουμε το μίσος χρειαζόμαστε πράξεις, όχι λόγια. ​​Ο Σαμαράς ​έχει τη δύναμη ​ ​​​να φέρει νομοθετικές αλλαγές για να καταστήσει υπόλογη ​ ​τη Χρυσή Αυγή ​και ν'​ ​ανοίξει έρευνες για τη διαλεύκανση όλων των εγκλημάτων στα οποία εικάζεται ότι συμμετείχαν μέλη ​ ​αυτής της φασιστικής οργάνωση​​ς. Αν αρκετοί από εμάς πιέσουμε τον Σαμαρά τώρα ,​ έχουμε μία πραγματική ευκαιρία να φέρουμε τα μέτρα σε ισχύ.

Η δολοφονία του αθώου συμπολίτη μας δεν είναι απλά μια επίθεση. Είναι μια ξεκάθαρη, απειλή για τη δημοκρατία της χώρας μας. Ας ενώσουμε λοιπόν τις φωνές μας τώρα ενάντια στο φασισμό, και ας χαράξουμε το όριο της ανοχής μας ακριβώς εδώ. Όταν φτάσουμε τις 50.000 υπογραφές θα τις παραδώσουμε στην κυβέρνηση. Υπόγραψε το ψήφισμα τώρα και διάδωσε το στους πάντες:

http://www.avaaz.org/en/petition/TELOS_STO_FASISMO_TORA/?bqegtbb&v=29476

Μέχρι σήμερα, τα μεγάλα κόμματα έχουν δείξει ασυγχώρητη ανοχή στη Χρυσή Αυγή, επιτρέποντάς τους να σπέρνουν μίσος, βία και φόβο. Σε ​πολλές περιπτώσεις​ ​ακόμη, πολιτικοί έχουν επωφεληθεί απ’την πόλωση που έχει δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή στην κοινωνία. Όμως αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς δέχεται πίεση για να δράσει, και μέσα απ’το ίδιο του το κόμμα αλλά και απ’τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα απ’τους πολίτες θα του δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή ως αυτό που πραγματικά είναι: μια εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση.

Η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη και οργισμένη με το ότι η Χρυσή Αυγή έχει αφεθεί ελεύθερη να υποσκάπτει τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία. Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα ξυπνάει πρόσφατες μνήμες απ’τη Χούντα των Συνταγματαρχών και ξύνει παλιότερες πληγές απ’το ​ν Εμφύλιο​. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε ξανά. Οι πολίτες, έχουμε το δικαίωμα να νιώθουμε ασφαλείς ανεξαρτήτου χρώματος, πολιτικών πεποιθήσεων, θρησκείας, εθνικότητας και σεξουαλικότητας.

Ας κάνουμε αυτό το διαδικτυακό ψήφισμα το πιο δημοφιλές στην ιστορία της χώρας. Τόσο δημοφιλές ώστε να είναι αδύνατον για οποιονδήποτε πολιτικό να το αγνοήσει. Υπόγραψε τώρα και θα παραδώσουμε τις υπογραφές στη κυβέρνηση:

http://www.avaaz.org/en/petition/TELOS_STO_FASISMO_TORA/?bqegtbb&v=29476

Από την πρώτη στιγμή, το κίνημα του Avaaz συμπαραστάθηκε στον αγώνα των πολιτών για δημοκρατία που τώρα σαρώνει τον κόσμο: από την Αραβική Άνοιξη μέχρι την Ισπανία και τη Βραζιλία. Σ’αυτές τις σκοτεινές μέρες, το κίνημά μας βοηθάει στο να αντισταθμίσουμε τη βία και το διχασμό με δημοκρατικό διάλογο και ενότητα.

Με ελπίδα,

Carol, Σπύρος, Marie, Luis και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz.

Περισσότερες πληροφορίες:

Πολιτικός αναβρασμός μετά τη δολοφονία του 34χρονου (Ελευθεροτυπία)
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=386816

Σαμαράς: «Δεν θα επιτρέψουμε στους επιγόνους των Ναζί να τρομοκρατούν» (Καθημερινή)
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/09/2013_519293

Rapper's stabbing sparks protests across Greece (Al Jazeera)
http://stream.aljazeera.com/story/201309182100-0023054

Greek Golden Dawn member arrested over murder of leftwing hip-hop artist (The Guardian)
http://www.theguardian.com/world/2013/sep/18/greece-murder-golden-dawn

Greek anti-fascist rapper murdered by ‘neo-Nazi’ Golden Dawn supporter (The Independent)
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/greek-antifascist-rapper-murdered-by-neonazi-golden-dawn-supporter-8824664.htm l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...