Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2013

ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΡΑΧΟΪ ΠΟΥ ΦΤΑΝΑΝ ΜΕ ΚΟΜΒΟΪ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως ζητά μετ' επιτάσεως η αντιπολίτευση, και έκανε λόγο για «εκβιασμό» του κράτους δικαίου. «Θα ολοκληρώσω τη θητεία για την οποία με επέλεξαν οι Ισπανοί» είπε ο Ραχόι, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Διαβεβαίωσε ότι «το κράτος δικαίου δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό» και ότι η Δικαιοσύνη θα συνεχίσει το έργο της «χωρίς καμία πίεση». Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται ο 55χρονος πρώην ταμίας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας, ο οποίος προφυλακίστηκε τον Ιούνιο και κατηγορείται για δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα.
Νωρίτερα σήμερα ο Μπάρθενας έδωσε εκ νέου κατάθεση, επί τρεις ώρες, στον ανακριτή Πάμπλο Ρουθ και φέρεται να παραδέχτηκε ότι χειριζόταν ένα μυστικό λογαριασμό μέσω του οποίου μεταφέρονταν τα ποσά με τα οποία διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες δωροδοκούσαν ηγετικά στελέχη του PP. Μέχρι σήμερα ο υπόδικος ταμίας αρνιόταν την ύπαρξη του λογαριασμού αυτού. Φέρεται επίσης να παραδέχτηκε ότι τα έγγραφα που είχαν δημοσιευτεί σε δύο ισπανικές εφημερίδες είναι γνήσια, αν και στο παρελθόν τα χαρακτήριζε πλαστά. Παρέδωσε μάλιστα στον ανακριτή και άλλα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση. Η εφημερίδα Ελ Μούντο ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι επρόκειτο να παραδώσει και μια φορητή μνήμη (USB) που περιέχει το σύνολο των οικονομικών λογαριασμών του PP από το 1990 μέχρι το 2008. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. 
In.gr 
Διεφθαρμένος ως το κόκαλο κατηγορείται  πως είναι ο Ραχόι,
οι  μίζες από λόμπι εργολάβων φτάναν στο γραφείο με κομβόι,
δεν παραιτείται, λέει, θα εξαντλήσει την πρωθυπουργική θητεία,
εγώ νομίζω πως στο πίσω μέρος του μυαλού έχει καμία μεσιτεία...

Ίσως θα πρέπει  να πάρει μαθήματα από την υπεράσπιση του Άκη
που δίνει σόου για  να καλύψει   τα έργα ενός θρασύτατου  αχμάκη*... 


*αχμάκης, ο:  ο κουτός , ο ανόητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...