Κυριακή, Μαΐου 26, 2013

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΤΣ

 

Λιμπεράτσε: Ο αφόρητα κιτς ομοφυλόφιλος διασκεδαστής, πρόδρομος των drag shows

Μάρτυρες της φυσικής παρουσίας του στο χώρο υποστηρίζουν πως υπήρξε τόσο φρικαλέα, ασύγκριτα, ανείπωτα, απαράμιλλα, ακραία, αχώνευτα, υπερβολικά, ασύλληπτα, αδιανόητα κιτς,  που δεν μπορούσαν παρά να στέκονται άφωνοι και να κοιτάζουν αποσβολωμένοι αυτό το κινούμενο τσίρκο, με το πρόσωπο παστωμένο από τα αλλεπάλληλα στρώματα πούδρας και τους τόνους αρώματος να δημιουργούν μία σχεδόν ορατή πυκνή ζώνη, την οποία μπορούσες να κόψεις στη μέση με μαχαίρι.

Πρόδρομος της αισθητικής των drag shows, σε μία εποχή κατά την οποία η ομοφυλοφιλία και η γενικότερη «σύγχυση» των φύλων αποτελούσε ακόμη ταμπού για την αμερικανική κοινωνία, ο πολωνο-ιταλικής καταγωγής Βαλεντίνο Λιμπεράτσε (1919-1987), γνωστός με το απλό Λιμπεράτσε, υπήρξε ικανότατος πιανίστας και τραγουδιστής που επί τέσσερις δεκαετίες προσέλκυε – άλλοτε σε μικρότερο και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό – το δημόσιο και παγκόσμιο ενδιαφέρον με τις  εξτραβαγκάνζες του.

Άφησε πίσω του αξιομνημόνευτου κιτς κονσέρτα, δίσκους, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ κατά τις δεκαετίες του '50 και του '60 εθεωρείτο και ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος διασκεδαστής στον κόσμο.





 ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA.GR
************************************
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Liberace - Wikipedia, the free encyclopedia
 

Κάννες: Ο Μάικλ Ντάγκλας υποδύεται τον Λιμπεράτσε ... -

************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...