Δευτέρα, Μαΐου 20, 2013

ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ






 [.......................]
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η «Χρυσή Αυγή» αποτελεί πλέον σοβαρή απειλή για τη Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους δημοκρατικούς πολίτες. Δεν πρόκειται απλά περί ενός ακροδεξιού κόμματος και είναι λάθος ο ισχυρισμός ότι και αλλού στην Ευρώπη υπάρχουν αντίστοιχα κόμματα. Το κόμμα του Λεπέν στη Γαλλία, ας πούμε, είναι ακροδεξιό, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι ενισχύει τον ρατσισμό, αφού προπαγανδίζει την ξενοφοβία, αλλά δεν είναι ναζιστικό, δεν έχει οργανώσει ένστολα τάγματα εφόδου και δεν πρωτοστατούν τα μέλη και τα στελέχη του σε πράξεις ρατσιστικής και όχι μόνο, βίας.

Αυτά τα τελευταία στοιχεία χαρακτηρίζουν την «Χρυσή Αυγή», η οποία είναι ένα καθαρά ναζιστικό κόμμα, κατ' εικόνα και ομοίωση του γερμανικού ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας. Ο Ν. Μιχαλολιάκος και τα άλλα ηγετικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής» αντιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια την πορεία, τις μεθόδους, την προπαγανδιστική τακτική, τις πρακτικές και τις συμπεριφορές των Ναζί μέσα και έξω από τη Βουλή. Τώρα είναι στη φάση του δρόμου προς την εξουσία και αν ποτέ την πάρουν θα την ασκήσουν όπως ακριβώς ο Χίτλερ και οι δικοί του. Η μόνη διαφορά θα είναι ότι δεν θα μπορούν να σύρουν τον κόσμο σε ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά στο εσωτερικό της χώρας η αντιγραφή θα είναι πιστή!

Υπερβολές, θα πει κάποιος. Το 2013 δεν είναι ούτε 1923, ούτε 1933 και κυρίως η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία. Οντως, ούτε το 2013 είναι 1923 ή 1933, ούτε η Ελλάδα είναι Γερμανία. Όμως, στην Ελλάδα σήμερα, όπως στη Γερμανία τότε, υπάρχει ένα μέρος του πληθυσμού που όχι μόνο θέλγεται από τον τσαμπουκά, την άσκηση βίας, τα μαύρα μπλουζάκια και τους φουσκωτούς μυς των οργανωμένων χρυσαυγιτών, αλλά έχει και τα ίδια «πιστεύω» με δαύτους. Όχι τώρα λόγω της κρίσης, όπως πολλοί λένε, αλλά πάντοτε.

Πάντα υπήρχε ρατσισμός και ξενοφοβία στην Ελλάδα, πάντα υπήρχε η άποψη ότι είμαστε ο πιο έξυπνος, πιο μάγκας, πιο γενναίος, πιο καταφερτζής λαός του κόσμου, που όλο οι άλλοι προσπαθούσαν με συνωμοσίες και εκβιασμούς να τον κάνουν να σκύψει το κεφάλι, να του αφαιρέσουν τα δικαιώματά του και να τον λεηλατήσουν. Αυτό δίδασκε η παιδεία μας, η εκκλησία μας, η παράδοσή μας και αφού βασικά είμαστε μία κοινωνία χωρικών που προσπαθούσε να αποκτήσει υπόσταση με όλα τα μέσα, αυτό εμπεδώθηκε ως νοοτροπία. Άρα υπάρχει εύφορο έδαφος για την «Χρυσή Αυγή» και με την κρίση βρέθηκε το νερό για να το ποτίσει. Προηγουμένως όλα τα παραπάνω εκδηλώνονταν μεμονωμένα και καφενειακά, τώρα εκδηλώνονται οργανωμένα. Να μην ξεχνάμε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που η καθημερινή πρακτική επιβάλλεται από τα κάτω και όχι από τα πάνω, αφού ποτέ δεν είχε και δεν έχει ακόμη, αξιόλογη αστική τάξη.

Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι παράμετροι που σχετίζονται με το «φαινόμενο» της « Χρυσής Αυγής» , του μοναδικού ναζιστικού κόμματος που έχει έδρες σε εθνικό κοινοβούλιο και βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν. Η πρώτη άλλη παράμετρος είναι ο εθισμός της ελληνικής κοινωνίας στην άσκηση βίας, από τα γήπεδα μέχρι του δρόμους των μεγάλων πόλεων, η δεύτερη είναι η ανεπάρκεια της εκτελεστικής εξουσίας και της κρατικής μηχανής να την αντιμετωπίσει, η τρίτη είναι η συστηματική ολιγωρία της δικαστικής εξουσίας και η τέταρτη είναι η ευθύνη της Αριστεράς (και των μήντια) και ειδικά του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. στη σημερινή συγκυρία.

Γιατί ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, προσφέροντας θαλπωρή σε όσους δηλώνουν αριστεροί, αντιεξουσιαστές, αγανακτισμένοι, υπερασπιστές κεκτημένων και τοπικών συμφερόντων βοήθησε να ανθίσει μέσα στην κρίση η «Χρυσή Αυγή». Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. έκανε μόδα τους προπηλακισμούς, το «δεν πληρώνω» κα στήριζει τις Κερατέες και τις Σκουριές. Και σήμερα ακόμη, ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να είναι έντονα διχαστικός και πολύ συχνά εξωπραγματικός. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν αποτελεί προσπάθεια εξίσωσης των άκρων. Το ΚΚΕ ανήκει στην άκρα Αριστερά, έχει στηρίξει αχρείαστες απεργίες και συμβάλλει στη διαιώνιση μίας αντιπαραγωγικής νοοτροπίας, αλλά δεν ενθάρρυνε ποτέ προπηλακισμούς δημοσίων προσώπων ή αντάρτικα τύπου Κερατέας ή Σκουριών.

Για να ξαναγυρίσουμε ωστόσο στη «Χρυσή Αυγή», η Δημοκρατία έχει υποχρέωση και δικαίωμα να την αντιμετωπίσει και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Μπαλτάκοι, οι Μιχελάκηδες και οι υπόλοιποι στη Ν.Δ. που φοβούνται μήπως χάσουν ψήφους, ή για όποιον άλλο λόγο. Έτσι και αλλιώς οι βίαιες συμπεριφορές, οι πράξεις βίας, αλλά και εκείνοι που τις ενθαρρύνουν πρέπει να διώκονται. Ούτε χωράει κατανόηση για τους πολίτες που με διάφορες δικαιολογίες ψηφίζουν, στηρίζουν, ή δικαιολογούν τη «Χρυσή Αυγή» και την ιδεολογία της. Τα κάνουν επειδή έχουν μέσα τους φασιστική νοοτροπία, τελεία και παύλα. Από την άλλη πλευρά, όχι και να μας βγει αιχμή του δόρατος κατά της «Χρυσής Αυγής» ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. επειδή ο Δραγασάκης τάβαλε μαζί της. Δεν ξεχνάμε ότι πρώτος ο Βενιζέλος είπε ότι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να την αντιμετωπίσουν από κοινού και τον έγραψαν. Μετά βγήκε ο Ρουπακιώτης και η ΔΗ.ΜΑΡ με το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τότε ευαισθητοποιήθηκε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για να μη χάσει την πρωτοπορία.

Αυτά λοιπόν περί «Χρυσής Αυγής», με την προσθήκη ότι η άνοδός της έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όλη την Ευρωζώνη, που δεν θα ήθελε να δει ναζιστές ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες, μεταξύ άλλων. Δύσκολα όμως θα τους αποφύγει, όπως δείχνουν τα πράγματα.

Άγγελος ΣτάγκοςΈγραψε ο Άγγελος Στάγκος στο reporter.gr (20/5/2013)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ=>Ο σπόρος της «Χρυσής Αυγής» υπήρχε πάντα στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)