Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013

Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΣ

Διανύει την ένατη δεκαετία της, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας καλλιτεχνικής πρωτοπορίας με την ακατάπαυστη δημιουργικότητά της.Η Γιαπωνέζα Γιαγιόι Κουσάμα  θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες φεμινίστριες του περασμένου αιώνα , γιατί κατάφερε να σπάσει όλους τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που επιβάλλονταν στις γυναίκες της υπερσυντηρητικής πατρίδας της.
Η καλλιτέχνιδα ζει με συνειδητή επιλογή σε ψυχιατρική κλινική από το 1977, για λόγους που οφείλονται στην αποφυγή της νευρικής εξάντλησης από τη θηριώδη παραγωγή της.
Τα έργα της είναι πασίγνωστα στο κοινό και ιδιαίτερα στις γυναίκες , επειδή κοσμούν πολλά από τα αξεσουάρ της γυναικείας αμφίεσης.Διάσημες είναι οι συνθέσεις της που αποτυπώνονται στις τσάντες με τις βούλες του Λουί Βουιτόν  .
Ανοίξτε τα δύο βιντεάκια που είναι αφιερωμένα στην  καλλιτέχνιδα. Ακόμα κι αν έχετε πρόβλημα με τη γλώσσα , χαρείτε τις καταπληκτικές δημιουργίες της...

Biography | Yayoi Kusama



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...