Πέμπτη, Μαΐου 09, 2013

ΑΧ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΑΙΣΘΗΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

 

Hilter meets Winifred Wagner at Bayreuth
Ο Χίτλερ συναντά τη στενή του φίλη  Γουίνιφρεντ Βάγνερ , νύφη του συνθέτη.
Ο Χίτλερ αγαπούσε παράφορα το έργο του Βάγνερ, επειδή εξέφραζε απόλυτα
τις ιδέες του για την "καθαρότητα και την ανωτερότητα της γερμανικής αρείας φυλής". 
*

 

Δεν άντεξαν οι λεπταίσθητες χορδές των παιδιών και των εγγονών των γερμανικών τεράτων που αποθέωναν το σχιζοφρενή Χίτλερ και τους συμπλεγματικούς  αξιωματούχους του και διέπραξαν με απόλυτη προθυμία ανήκουστα φρικιαστικά εγκλήματα , στο όνομα της "φυλετικής καθαρότητας" και της "εθνικής" τους "ανωτερότητας".

Ενοχλήθηκαν τα τσαμένα μου στο Ντίσελντορφ από τη "βεβήλωση" του μεγάλου αλλά ούλτρα  αντισημίτη καλλιτέχνη τους, διότι ένας τολμηρός σκηνοθέτης έκανε το αυτονόητο, να καταδείξει δηλαδή στον Τανχόιζερ που ανέβασε το Σαββατοκύριακο  στην Όπερα του Ρήνου το πνευματικό κλίμα μέσα στο οποίο άνθισαν όχι  μόνο η υψηλή Τέχνη αλλά και οι άρρωστες ιδέες που εξέθρεψαν τους μιλιταριστές των δύο Πακόσμιων πολέμων και ιδιαίτερα τα τέρατα του Ναζισμού.

Ο Burkhard C. Kosminski έστησε απέναντι στους θεατές ένα τεράστιο πίνακα, όπου φαίνονταν καθαρά πόσο ταλάνισαν τους ανθρώπους οι ανόητες δοξασίες περί των "δεσμών καθαρού  φυλετικού αίματος" και του "ξεχωριστού λαού", θέλοντας να προειδοποιήσει τους Γερμανούς και όλη την Ευρώπη ότι ο φασισμός δεν είναι πεθαμένη υπόθεση,  αλλά βρίσκεται  ξανά προ των πυλών της φιλελεύθερης δημοκρατίας , έτοιμος να τις εκπορθήσει .

Η Γερμανία είναι μια χώρα εξαναγκασμένη να ζει δημοκρατικά, χωρίς ποτέ να απολογηθεί συλλογικά για τα εγκλήματα του λαού της. Δεν υποχρεώθηκε να λογοδοτήσει για τα συλλογικά αμαρτήματά της, δεν πλήρωσε τα πραγματικά τιμήματα για τις ασύλληπτες σε αγριότητα καταστροφές που προκάλεσε σε άλλες χώρες. Στη χώρα αυτή η δημοκρατία στηρίχτηκε μεταπολεμικά πάνω σ΄αυτούς που με ηδονή παραβίαζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν οι ναζιστές ήταν στην εξουσία.Ας όψονται οι Αμερικανοί και τα "παιχνίδια" τους με τους Σοβιετικούς για την κυριαρχία στον κόσμο.

 Αυτό το ξέρουν πολύ καλά τα παιδιά και τα εγγόνια των ναζιστών που έκαιγαν ολόκληρα χωριά στην Ουκρανία, τη Σερβία και την Ελλάδα. Γι΄αυτό σιωπούν, γι΄αυτό κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτε για φόνους και δολοφόνους. , γι΄αυτό  εξοργίζονται όταν τους  θυμίζουν το βρόμικο οικογενειακό παρελθόν τους, που είναι κλεισμένο καλά μέσα στα σεντούκια των υπογείων τους ή στις γραφικές σοφίτες των υπέροχων παραδοσιακών σπιτιών τους.

Αχ αυτές οι λεπταίσθητες ψυχές του Ντίσελντορφ, με τους χαριτόβρυτους τρόπους και την εκλεπτυσμένη κουλτούρα, που κάνουν εμετό και πηγαίνουν στον ψυχίατρο επειδή βλέπουν ηθοποιούς να υποδύονται τους συγγενείς τους που κακοποιούσαν και εξόντωναν αθώους ανθρώπους  σε θαλάμους αερίων...  

Ο Gerontakos έγραψε στις 9/5/2013 , επέτειο της λήξης  του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ

* 1.Αποσύρθηκε παράσταση του Βάγκνερ μεταφερμένη στην εποχή των ναζί

*2. 'Tannhauser,' Nazi-Themed Opera By Wagner, Creates Scandal In ..

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...