Τετάρτη, Μαΐου 01, 2013

ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΣΚΟΡΔΑΤΟ



 Υπόδειγμα  απεχθούς αλαζονείας και αισχίστου ύφους
απέδειξε περίτρανα  ότι στερείται και στοιχειώδους ήθους,
δεν τ΄άρεσε η στάνη όπου έβοσκε, ήθελε  αρχικαπετανάτο.
 Τα πραματα σκουρύνανε; Γυρίζει στο παλιό του τσελιγκάτο.

Δεν είναι, είπε, νόστιμο το φαγητό εκεί , το ήθελε σκορδάτο!

Η επιστροφή του απολωλότος

Του Στέφανου Κασιμάτη
ΠΗΓΗ: Η Καθημερινή,30/4/2013


Αργά ή γρήγορα, θα το βλέπαμε κι αυτό. Ο Κώστας Μαρκόπουλος, πρώην υπουργός της Ν.Δ., πρώην κραταιός «Σαμαροφύλαξ», πρώην δεξί χέρι του Πάνου Καμμένου και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, ψήφισε υπέρ του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής και περιμένει πλέον ένα νεύμα για να επιστρέψει χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες στη Ν.Δ. και να ξεχάσει όσο πιο γρήγορα μπορεί -και αυτός και όλοι μας- την ατυχή περιπέτειά του με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Aνετος όπως πάντα, αλλά με μια σεμνότητα στον τόνο της φωνής σπάνια για το από καθέδρας ύφος στο οποίο μας είχε συνηθίσει, όχι πια σαν θεότητα από τα ολύμπια δώματα, αλλά σαν ένας απλός θνητός, που ενίοτε σφάλλει όπως κι εμείς, εξήγησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του τους λόγους της μεταμέλειάς του. «Παίρνουμε χωρίς να δώσουμε», «η κυβέρνηση αντιστέκεται και διαπραγματεύεται» και άλλα παρόμοια (όχι και τόσο ηχηρά), τα οποία ικανοποιούν τον Κώστα Μαρκόπουλο και του επιτρέπουν να είναι «συνειδησιακά εντάξει». Επίσης, δεν δέχεται πλέον τη διάκριση μεταξύ «αντιμνημονιακού» και «μνημονιακού», αλλά την υπερβαίνει δηλώνοντας «λογικός» και, με τον τρόπο αυτόν, παραδέχεται εμμέσως ότι υπήρξε παράλογος. (Εκτός, βέβαια, αν ο Κώστας Μαρκόπουλος ήταν πάντα, ακόμη και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λογικός και ο παράλογος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς που ψήφισε το προηγούμενο Μνημόνιο...)

Το πιο χαριτωμένο -και συνάμα θλιβερό- σε όλα αυτά ήταν η επισήμανση του Κ. Μαρκόπουλου ότι αντιλαμβάνεται τον «παιδευτικό» χαρακτήρα του ρόλου του ως πολιτικού. Eστω και αν ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει την ειρωνεία της, είναι γενναία αυτή η επισήμανση του μεταμεληθέντος βουλευτή και -στον βαθμό που μου πέφτει λόγος- νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να τη λάβει υπ’ όψιν και να την αξιοποιήσει. Να τον καλωσορίσει και πάλι, λοιπόν, στις τάξεις της Ν.Δ., διότι η σημερινή του ταπεινότητα εν σχέσει με την εξοργιστική έπαρση τον καιρό της παντοδυναμίας του είναι για όλους μια χρήσιμη υπόμνηση του τιμήματος της οίησης. Υπό μία προϋπόθεση, όμως: να δεχθεί ο Κ. Μαρκόπουλος να υπηρετήσει ως αναπληρωτής υπουργός Μακεδονίας-Θράκης υπό τον Θεόδωρο Καράογλου...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...