Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2013

ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ, ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !



Απαράδεκτη τηλεόραση!

Kύριε διευθυντά

Δεν μας έφταναν τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των τουρκικών σίριαλ που με πάθος παρακολουθούν οικογενειακώς και ανελλιπώς οι νεοέλληνες, τελευταία εισέβαλε στα σπίτια μας και το αμερικανικής προέλευσης κανάλι με τον τίτλο «Nickelodeon», που απευθύνεται στα παιδιά. 
Το συγκεκριμένο κανάλι λειτουργεί αδιαλείπτως επί 24ώρου βάσεως και προβάλλει κόμικς, κινούμενα σχέδια και σίριαλ γυρισμένα όλα στις ΗΠΑ, με ενδιάμεσες διαφημίσεις παιχνιδιών και προγραμμάτων που στοχεύουν στα παιδιά. 
Τερατόμορφες τρομακτικές φιγούρες, πολεμικές συρράξεις, άγριες συμπλοκές και σίριαλ που υποδαυλίζουν τη βία, τις πρώιμες ερωτικές σχέσεις και εξαθλιωμένα κωμικά σκετς, παρακολουθώντας μετά μανίας από τους μικρούς τηλεθεατές, πολλοί εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες από γονείς, πηγαίνουν ακόμη και αδιάβαστοι στο σχολείο γιατί παρακολουθούν με τις ώρες τα συναρπαστικά για την ηλικία τους επεισόδια.
 Και όπου μεν υπάρχει δεύτερη τηλεόραση τα στέλνουν οι γονείς για να απαλλαγούν από την γκρίνια τους, όπου όμως υπάρχει μόνο μία γίνονται ομηρικοί καβγάδες για το εάν θα επιτραπεί στους μεγαλυτέρους να παρακολουθήσουν ακόμη και το δελτίο ειδήσεων. 
Δεν ξέρω πώς χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου καναλιού στη χώρα μας, που κατάντησε τελικά «ξέφραγο αμπέλι» και μάλιστα με απεριόριστο χρόνο λειτουργίας, με αποτέλεσμα να ξενυχτούν, ίσως ακόμη και να ξημερώνουν τα παιδιά μας, παρακολουθώντας το άσχετο προς το ελληνικά ήθη και παραδόσεις κανάλι. 
Ας σημειωθεί ότι στην Αμερική τέτοιου είδους κανάλια και εκπομπές είναι συνήθως καλωδιακά ή συνδρομητικά και ελέγχονται από τους γονείς. Μέχρι πρότινος στη χώρα μας γνώριζαν οι γονείς ότι υπήρχαν συγκεκριμένες ώρες, κυρίως το πρωί ή το μεσημέρι, παιδικών προγραμμάτων, ελεγχομένων εννοείται από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Τώρα τα πάντα έχουν ανατραπεί, αφού δεν μπορεί να πείσεις το παιδί ότι δεν πρέπει να παρακολουθεί  ανά πάσα στιγμή τηλεόραση, όταν μάλιστα το πρόγραμμα αφορά τα ίδια.

Διερωτάται κανείς ευλόγως, δεν μπορεί να τεθεί συγκεκριμένο ωράριο εκπομπής στο περί ου ο λόγος κανάλι και αφετέρου ήταν τόσο δύσκολο να λειτουργήσει ένα καθαρά ελληνικό παιδικό κανάλι με θέματα από τη μυθολογία, την ιστορία μας, τον τόπο και τα παραμύθια μας, καθώς και άλλα εκλαϊκευμένα επιστημονικά και κοινωνικά θέματα, που θα συνέβαλαν στη σωστή διαπαιδαγώγηση και διαμόρφωση της προσωπικότητας των Ελληνόπουλων;

Δημήτριος Δήμηνας - Δικηγόρος
Πηγή: Καθημερινή [Γράμματα Αναγνωστών] 15/2/2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...