Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2013

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ FRANZ XAVER MESSERSCHMIDT



ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ FRANZ XAVER MESSERSCHMIDT


Ο Franz Xaver Messerschmidt* ήταν ένας από  τους πιο καταξιωμένους γλύπτες του δέκατου όγδοου αιώνα. Δουλεύοντας σε νεοκλασικό στυλ παρήγαγε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του γερμανικού Διαφωτισμού.  Το 1771 έπαθε ψυχική κατάρρευση  και έχασε τη θέση του στην Ακαδημία της Βιέννης.  Από εκείνο  το σημείο και πέρα αφιερώθηκε στη δημιουργία των "εκφραστικών κεφαλών" ,  φτιάχνοντας 49 εκπληκτικές προτομές παραμορφωμένες από  ακραίες εκφράσεις του προσώπου.
Στο  ανιμέισιον που ακολουθεί οι δημιουργοί του Edward Rose και  Nick Reynolds αναπαράγουν τις ακραίες εκφράσεις των προτομών χρησιμοποιώντας ειδικά εφέ , που επιτρέπουν σε ένα "αινιγματικό" ανθρώπινο  κεφάλι να μεταμορφώνεται αδιάκοπα , δείχνοντας έτσι την εσωτερική αναταραχή της ψυχής του ανθρώπου  και μια μεγαλύτερη συνειδητοποίηση του πόνου του.

*Δείτε:Franz Xaver Messerschmidt | Belvedere
 και Paris Review – The Heads of Franz Xaver Messerschmidt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...