Παρασκευή, Δεκεμβρίου 28, 2012

ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ



 ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ*
1944-2012


 "Αξιομνημόνευτος ο ανήρ, ός ουκ επορεύθη εν βουλή αγραμμάτων   και εν οδώ χυδαίων ουκ έστη και επί καθέδρα νεοπλούτων  ουκ εκάθισεν. Αλλ΄ ή εν τω νόμω του Ωραίου και Υψηλού  το πρόσταγμα  αυτού,  διό εν τω νόμω αυτών υπηρέτη ημέρας και νυκτός. Και έστι ούτος ως το ξύλον το πεφυτευμένον παρά τας διεξόδους των υδάτων, ό τον καρπόν αυτού δώσει εν καιρώ αυτού και το φύλλον αυτού ουκ απορρυήσεται και πάντα, όσα εποίησεν , κατευοδωθήσεται. Ούχ ούτως οι αμόρφωτοι, ούχ ούτως· αλλ΄ ή ωσεί χνούς, όν εκρίπτει ο άνεμος από προσώπου της γης. Δια τούτο ουκ αναστήσονται χυδαίοι εν Κρίσει αϊδίου μνημοσύνης, ουδέ ξιπασμένοι νεοέλληνες  εν έθνει  Σοφών. Ότι γινώσκει ο Χρόνος  οδόν αξίων τε και πεφωτισμένων Ελλήνων, η δε  οδός μωρών  απολείται."**

 "Αξιομνημόνευτος είναι εκείνος ο άνθρωπος που δεν πήρε μέρος σε συνάξεις αγράμματων ανθρώπων και δε βάδισε στη στράτα των χυδαίων ούτε κάθισε σε καρέκλες νεοπλούτων.Αλλά το θέλημά του ήταν να βρίσκεται στην υπηρεσία του Ωραίου και του Υψηλού , γι αυτό  νυχθημερόν υπηρετούσε τους νόμους τους. Αυτός ο άνθρωπος είναι σαν το δέντρο που βρίσκεται φυτεμένο κοντά σε αυλάκια νερού και τα φύλλα του δεν θα πέσουν ποτέ. Έτσι  όλα όσα έκανε θα πιάσουν τόπο και θα έχουν αίσια έκβαση. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τους αμόρφωτους , όχι δε συμβαίνει το ίδιο μ΄αυτούς΄ αλλά αυτοί είναι σαν τον κουρνιαχτό που τον ρίχνει ο άνεμος έξω από το πρόσωπο της γης. Γι΄αυτό δε θα αναστηθούν οι χυδαίοι , όταν θα γίνει η Κρίση της αιώνιας μνήμης, ούτε θα πάρουν μέρος οι ξιπασμένοι νεοέλληνες στο πάνθεον των Σοφών του έθνους. Γιατί ξέρει ο Χρόνος ποια είναι η οδός των αξίων και των πεφωτισμένων Ελλήνων, ενώ η στράτα των ηλιθίων θα εξαφανιστεί."

** Σημ.: Παραλλαγή του Α΄ Ψαλμού από το "Βιβλίον των Ψαλμών  του προφήτου και Βασιλέως Δαυίδ". Εις μνήμην ενός πραγματικού  Έλληνα που υπήρξε ωραίος στην ψυχή και πολλαπλά ωφέλιμος στην πατρίδα.


*Ποιος ήταν ο ευπατρίδης Μάνος Χαριτάτος που πέθανε χθες...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...