Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2012

Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ



ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (Ε.Δ.Ι.Α.) 1940-1974

Κ.-Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεοφίλου 13 (Άνω Πόλη), Τ.Κ. 546 33-τηλ./φαξ 2310-215552

www.edia-makedonias.gr

Α.Μ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 6952/2007

ΑΦΜ 999766417, Θ΄ΔΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Αγαπητέ κ. Πρύτανη,

Η εταιρεία μας,  μέσω του συνεργάτη μας κ. Ανδρέα Βενιανάκη, διεξάγει  έρευνα που αφορά  στην εγκληματική δράση των στρατευμάτων Κατοχής και των υπό τις διαταγές των SD Ταγμάτων Ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρήσαμε να αντλήσουμε πληροφορίες από τα αρχεία που διαθέτει το Νεκροτομείο της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, για άτομα που υποβλήθηκαν σε νεκροτομή,  ώστε να τα αντιπαραβάλουμε με στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας.
Δυστυχώς κατά την πρώτη μας επαφή με τον κ. Βασιλειάδη, διευθυντή του Νεκροτομείου του ΑΠΘ, αντιμετωπίσαμε ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΝΗΣΗ, αφού ζήτησε από τον ερευνητή μας… να περιμένει έξι μήνες για να τελειώσει το διδακτορικό του συνάδελφος του κ. Βασιλειάδη, στον οποίο κατ’ αποκλειστικότητα  επιτρέπει τη μελέτη του επίμαχου αρχείου(!)
Επειδή ανησυχεί για το κοπυράιτ του συγγράμματος του συναδέλφου του, του υπενθυμίσαμε ότι, σύμφωνα με το νόμο, αυτό ισχύει μόνο για τα δημοσιευμένα συγγράμματα   και όχι  για τα αρχεία των Δημοσίων Υπηρεσιών, που αποτελούν, ως γνωστόν, δημόσια και όχι ιδιωτική περιουσία.
Εμείς  δεν παρεμβαίνουμε στο πανεπιστημιακό έργο ούτε και «υποκλέπτουμε» τον πνευματικό μόχθο κανενός, αλλά διασώζουμε και εντάσσουμε στην έρευνα μας ντοκουμέντα τα οποία δημοσιοποιούμε εφόσον δεν εμπίπτουν στις ισχύουσες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων διατάξεις.
Εξάλλου, όπως γνωρίζετε, τις δραστηριότητές μας έχει υποστηρίξει και το ΑΠΘ, όπως τις αφιερωμένες πέρυσι  στους δολοφονημένους βουλευτές Γρ. Λαμπράκη και Γ. Τσαρουχά από το τρίκυκλο στα τανκς»). Επίσης μέλη της εταιρείας μας είναι γνωστοί πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ, όπως ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημοσθένης Δώδος.
Εννοείται ότι είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε μαζί σας σε μελλοντικές σας έρευνες με όσα στοιχεία έχουμε στη διάθεσή μας.
Ζητούμε λοιπόν την παρέμβασή σας προς τον κ. Βασιλειάδη, ώστε να επιτρέψει και να διευκολύνει την έρευνα του επίμαχου αρχείου, την οποία εντελώς αυθαίρετα και παράνομα έχει απαγορεύσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε την επέμβαση των δικαστικών αρχών.
Θεσσαλονίκη 25-11-012

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...